Bakan Akar, depremden sonra Türkiye'den ülkelerine dönen Suriyelilerin sayısını açıkladı

Bakan Akar, depremden sonra Türkiye'den ülkelerine dönen Suriyelilerin sayısını açıkladı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Suriye'den ülkemize akın olduğu iddialarının gerçek dışı olduğunu ve topraklarına geri dönen Suriyeli sayısının 20 bini aştığını açıkladı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile Hatay'ın Defne ilçesi merkezli 6,4 büyüklüğündeki depremin ardından kent merkezinde incelemelerde bulundu.

İlk olarak AFAD Koordinasyon Merkezi'ne geçen Akar, daha sonra Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) İrtibat Bürosu'na giderek bilgi aldı.

İncelemelerde bulunan Bakan Akar, gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

Türkiye'ye Suriye'den sığınmacı akını iddialarının doğru olmadığını vurgulayan Bakan Akar ülkemizden Suriye'ye doğru topraklarına dönen kişi sayısının 20 bini geçtiğini açıkladı.

 

'20 BİN SURİYELİ TOPRAKLARINA DÖNDÜ'

 

Bakan Akar şu ifadeleri kullandı;

 

'Bu kesinlikle doğru değil. Hudutta yaptığımız incelemelerde, askeri ve sivil erkanla yaptığımız görüşmelerde, sınır hattımızdaki askeri birliklerimizde yaptığımız denetlemelerde ve hudut kapılarında yaptığımız görüşmelerde yoğun bir şekilde konuyu görüştük. Kesinlikle bu iddialar gerçek dışı. Türkiye'de yaşayan Suriyeli vatandaşlar evlerini ve yakınlarını kaybetmeleri nedeniyle kendi topraklarına dönüyor. Tek yönlü olarak Türkiye'den Suriye'ye doğru evlerine ve topraklarına dönen Suriyeli vatandaşlar var. Şu anda bu rakamın 20 bini geçtiğini takip ediyoruz.'

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.