Bakan Akar'dan Azerbaycan ordusu için açıklama: Karabağ yerli ve milli silahlarımızın katkısıyla kurtarılmıştır

Bakan Akar'dan Azerbaycan ordusu için açıklama: Karabağ yerli ve milli silahlarımızın katkısıyla kurtarılmıştır

Eskişehir’de İlk Milli Helikopter Motoru TEI-TS1400’ün Teslim ve Tasarım Merkezi Açılış Töreni’ne katılan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar açıklamalarda bulundu.

 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, TUSAŞ MOTOR SANAYİİ AŞ.'de (TEI) düzenlenen İlk Milli Helikopter Motoru TEI-TS1400'ün Teslim ve Tasarım Merkezi Açılış Töreni'ne katıldı. Burada konuşan Bakan Akar, "Bu güzide firmamızın gerçekten büyük bir başarı hikâyesi yazdığına yine hep birlikte bugün şahitlik ediyoruz. Motor entegre ve sertifikasyon çalışmalarını müteakip genel maksat helikopterimiz Gökbey'in önümüzdeki dönemde seri üretiminin başlamasını da büyük bir heyecanla bekliyoruz" dedi.

 

"Azerbaycan ordusu, Karabağ'ı Ermenistan işgalinden yerli ve milli silah sistemlerimizin de katkısıyla kurtarmıştır"

 

Türk Silahlı Kuvvetlerinin yurt içi ve sınır ötesinde icra edilen harekâtlarda kazanılan başarılarda, Doğu Akdeniz'de ve Ege'de hak, alaka ve menfaatlerin kararlılıkla korunmasında ve TSK'nin dünyanın birçok coğrafyasında üstlendiği görevleri başarıyla yerine getirmesinde yerli ve milli imkanlarla üretilen silah sistemlerinin katkısının büyük olduğunu ifade eden Bakan Akar, "Türk yapımı silah sistemlerinin etkinliği, yakın zamanda Azerbaycanlı kardeşlerimizin öz topraklarını işgalden kurtarma mücadelesinde de en açık şekilde görülmüştür.

 

TEK VATAN HAREKATI

Kahraman Azerbaycan ordusu, Tek Vatan Harekâtı'nı büyük bir başarıyla icra ederek Karabağ'ı 30 yıldır devam eden Ermenistan işgalinden yerli ve milli silah sistemlerimizin de katkısıyla 44 günde kurtarmıştır. Bugün tüm dünyada yerli ve milli silah sistemlerimizin harekâtın seyrine yönelik belirleyici etkileri konuşulmakta ve dikkatle takip edilmektedir" diye konuştu.

 

LÜTFEN BU LİNKİMİZİ TIKLAYARAK YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.