Bakan Akar'dan Yunanistan çağrısı! 'NATO'nun bu şımarıklığa 'dur' deme vakti gelmiştir'

Bakan Akar'dan Yunanistan çağrısı! 'NATO'nun bu şımarıklığa 'dur' deme vakti gelmiştir'

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunanistan'ın Ege'deki tacizleri için NATO'ya çağrıda bulunarak ''NATO'nun bu şımarıklığa 'dur' deme vakti gelmiştir. Yunanistan tarihten ders almalı, tutumunu değiştirmeli.'' ifadelerini kullandı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Bakanlık faaliyetlerini içeren "Yıl Sonu Değerlendirme Toplantısı" düzenledi.

 

Bakan Akar'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

 

Terörle mücadele kararlılıkla sürüyor. Hudutlarımız bugüne kadar en yoğun ve etkili şekilde korunmaktadır. 1 Ocak’tan itibaren hudutlarımızda 256 bin 199 kişinin geçişi engellenmiş, yakalanan 8 bine yakın düzensiz göçmen ile 820 terörist kolluk kuvvetlerine teslim edilmiştir.

 Çözüm sürecinin bittiği tarihten bugüne kadar yurt içinde, Irak ve Suriye’nin kuzeyinde toplam 37 bin 285, bu yılın başından itibaren ise 3 bin 982 terörist etkisiz hale getirilmiştir.

 

'TSK, KİMYASAL SİLAH KULLANDI' İDDİALARINA YALANLAMA

 

İcra edilen tüm bu operasyonlarımız komşularımızın egemenlik haklarına saygılı, sadece terör unsurları hedef alınarak yapılmıştır. TSK'nın envanterinde kimyasal silah ve mühimmat bulunmamaktadır. TSK'ya iftira atanları milletimiz asla affetmeyecektir.

Türkler ve Kürtler kardeştir, kardeş kalmaya devam edecektir. Bunun en açık teminatıdır bayrak içi omuz omuza mücadele ederken şehit olan kahramanlarımızdır. YPG/PYD, adları ne olursa olsun ülkemizi terör belasından kurtarmakta azimliyiz.

Pençe Kilit Harekatı kapsamında 506 terörist etkisiz hale getirilmiş, 2 bine yakın mayın, EYP imha edilmiştir. Yıl içinde Kandil, Sincar, Mahmur dahil olmak üzere operayonlar düzenlemiştir.

 

''YUNANİSTAN'IN ŞIMARIKLIĞINA NATO DUR DEMELİ''

 

Tüm iyi niyetli yaklaşımlarımıza rağmen Yunanistan gerginliği tırmandırıcı tahriklere, hukuk tanımaz tutumuna devam etmektedir. Yunanistan planlı NATO tatbikatlarında görev yapan uçaklarımızı, önceden tüm müttefiklerimize bildirmemize rağmen son bir hafta içinde iki kez taciz etmiştir. Uçaklarımız gerekli karşılığı vermiştir. Bu düşmanca tavır, Yunanista'ın, NATO'nun temel ilkelerini ve değerlerini hiçe sayacak boyutta küstahlaştığını açıkça göstermektedir. NATO'nun bu şımarıklığa 'dur' deme vakti gelmiştir. Yunanistan tarihten ders almalı, tutumunu değiştirmeli.

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.