Bakan Albayrak açıkladı: Yeni istihdam paketi geliyor

Bakan Albayrak açıkladı: Yeni istihdam paketi geliyor

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Çalışma Bakanlığı'nda geniş kapsamlı istihdam kalkanı paketi hazırlığı yapıyoruz. Çizilen çerçevenin ilk defa bu kadar geniş olduğu bir çalışma olacak." dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, yaptığı son dakika açıklamasında "Çalışma Bakanlığı'nda geniş kapsamlı istihdam kalkanı paketi hazırlığı yapıyoruz. Çizilen çerçevenin ilk defa bu kadar geniş olduğu bir çalışma olacak." duyurusu yaptı.

Ekonomist ve akademisyenlerle bir araya gelen Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, "Faizlerde, kurda, enflasyonda istikrarlı dönemin güçlenerek devam etmesi için disiplinden hiç taviz vermeyeceğiz." vurgusu yaptı.

İki günde Emlak Konut talebinde Cumhuriyet tarihi rekoru kırıldığını ve başvuruların 15 bini geçtiğini ifade eden Albayrak, ekonomide dolarizasyonun tersine döndüğü bir sürece girildiğini kaydetti.

 

Bakan Albayrak'ın açıklamalardan öne çıkanlar şöyle:

 

Çalışma Bakanlığı'nda istihdamla ilgili geniş kapsamlı bir paket hazırlığı var. İstihdam kalkanı paketi hazırlığı yapıyoruz. Çizilen çerçevenin ilk defa bu kadar geniş olduğu bir çalışma olacak. 

Mali disiplin her zaman kırmızı çizgimiz ancak olağanüstü dönemden geçerken bütçe açığı performansı öncelik değil. Öncelik istihdamı muhafaza etmek.

Türkiye ilk defa enflasyon-faiz-kur denkleminde benzer ülkelere göre kontrolü kaybetmediği bir süreç tecrübe etti. Dolarizasyonun tersine döndüğü bir sürece giriyoruz.

Ülkenin döviz kapasitesi ne kadarsa döviz rezervi o kadardır, sistemin döviz ihtiyacı döviz harcaması kadar... Dövizle borçlanma son bir yılda düştü, döviz borçluluğu TL’ye dönüyor.  Swap konusu o kadar anlaşılmamış ki herkes bir tarafını konuşuyor. Swap normalleşme sürecinin önemli araçlarından biri olacak, süreç başladı.

Enflasyonda 8,5 hedefi hala gerçekleşebilir bir hedef. Enflasyonda temmuzla birlikte trend aşağı yönlü. Güçlü disiplinin meyvesini almaya başlayacağız bu da faiz manasında maliyetleri olumlu etkileyecektir.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.