Bakan albayrak müjdeyi verdi: Dünyaya örnek olacak!

Bakan albayrak müjdeyi verdi: Dünyaya örnek olacak!

Brüksel'de düşünce kuruluşu Bruegel tarafından, Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye arasında olan ilişkilere enerji alanında yapılacak iş birliklerin olumlu katkı sağlamış olacağı, özellikle yenilenebilir enerjinin bu konuda anahtar role sahip.

Bruegel'in "AB-Türkiye enerji iş birliği için yeni bir strateji" isimli rapor yayımlandı.

KARBON PİYASALARINDA DESTEK VERİLECEK

Raporda, enerji ve iklimde iş birliğinin Türkiye ve AB ilişkilerinde pozitif gündeme katkı sağlayabileceği söylenerek, doğalgaz ve elektriğe verilen önceliğin yenilenebilir enerji, enerji verimliliği ve nükleer enerji gibi konulara yer verilmesi gerektiği belirtildi.

Yenilenebilir enerji kaynakları ve enerji verimliliği konusunda AB'nin Türkiye'ye mali destek sağlamış olduğu raporda, bu desteğin çoğaltılması ülkedeki projeler daha güçlü olacağı söylendi.

AB'nin Türkiye'ye nükleer enerjide makul bir katkı sağlayabilecek raporda, Çin gibi ülkelere karbon piyasalarında verilen desteğin Türkiye için de devreye alınabilecek.

OLUMLU GÜNDEM OLUŞACAK

Raporda, Türkiye ile AB arasındaki ilişkiler enerjinin payı çoğaltılarak stratejik bir rol üstlenmesi durumunda, son dönemde ortaya çıkan negatif havanın yerine olumlu gündem oluşacağı açıklandı.

AB-TÜRKİYE ARASINDAKİ İLİŞKİLERE OLUMLU KATKI SAĞLAYACAK

Türkiye'nin coğrafi konumunun stratejik olduğu söylenilen raporda, "AB-Türkiye arasındaki ilişkiler enerji alanında yapılacak iş birlikleri olumlu katkı sağlayacaktır. 

Özellikle yenilenebilir enerji bu konuda anahtar role sahip olabilir. Türkiye'nin AB ile yenilenebilir enerji ve verimlilik konusundaki iş birliği doğalgaz ve elektriğe kıyasla daha az gelişmiş durumda. 

Bu konudaki ana destek EBRD, Avrupa Yatırım Bankası ve Avrupa Komisyonu'ndan geliyor.

Fakat, yenilenebilir enerji konusunda yapılacak daha güçlü ortaklık sürece büyük olumlu katkılar sağlayacaktır.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.