Bakan Albayrak'tan ekonomi değerlendirmesi! "Piyasalar rahatladı"

Bakan Albayrak'tan ekonomi değerlendirmesi! "Piyasalar rahatladı"

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, yıl sonu enflasyon hedefini açıkladı ve ülke ekonomisini içinde bulunduğu durumu değerlendirdi. İşte ayrıntılar;

Bakan Berat Albayrak, Türkiye ekonomisine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu ve 2018 yıl sonu enflasyon hedefini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Hazine ve Maliye Bakanlığı bütçe görüşmelerinde konuştu. Bakan Albayrak, alınan tedbirlerle finansal piyasalarda olumlu etkilerin görülmeye başladığını söyledi ve 2018 yıl sonu enflasyon hedefinin yüzde 20,8 olduğunu açıkladı.

İşte Berat Albayrak'ın konuşmasından öne çıkanlar:

"ENERJİ VE ALTIN HARİÇ 2,6 MİLYAR LİRA CARİ FAZLA VERİYORUZ"

Kurlarda oynaklığa ilişkin alınan tedbirlerin pozitif etkisi finansal piyasalarda görülmeye başlandı. Öncü göstergeler 2018'in ikinci yarısında ekonomik yavaşlama ve yeniden dengelenmeye işaret ediyor. Yeni ekonomik program ekonomik aktivitenin 2019 ve 2020'de potansiyel seviyenin altında olacağını gösteriyor. Enerji ve altın hariç 2,6 milyar lira cari fazla veriyoruz.

"CARİ AÇIĞIN 2,6 SEVİYESİNE GERİLEMESİ ÖNGÖRÜLÜYOR"

Alınan tedbirlerle finansal piyasalarda olumlu finansal piyasalarda olumlu etkiler görülmeye başlandı. Mali disiplin temel çıpamız olacak. Sıkı mali politika enflasyona karşı mücadeleye en büyük katkıyı yapacak. Vergi mevzuatının sadeleştirilmesine yönelik çalışma sürecek. Mecbur olmadıkça yeni muafiyet ve istisna getirmeyeceğiz. Cari açığın Yeni Ekonomi Programı dönemi sonunda yüzde 2,6 seviyesine gerilemesi öngörülüyor.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.