Bakan Bilgin tarih verdi! EYT'de ilk maaşlar ne zaman yatırılacak?

Bakan Bilgin tarih verdi! EYT'de ilk maaşlar ne zaman yatırılacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 1 buçuk milyondan fazla kişiyi ilgilendiren EYT düzenlemesine ilişkin "İlk aylıklar şubat ya da martta bağlanabilir" dedi.

Binlerce çalışanın gündeminde yer alan Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) sorununda düğüm, 2022'nin sonlarına doğru Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Beştepe'de düzenlenen zirve sonrası yaptığı açıklama çözülmüştü. Yeni düzenlemeyle, yaş sınırı olmaksızın 8 Eylül 1999 tarihinden önce sigorta başlangıcı olanlar için emeklilik kapısı açılıyor.

 

EYT BEKLEYENLERİN GÖZÜ KULAĞI MECLİS'TE

 

İlk maaşlarını almak için adeta gün sayan binlerce vatandaş, bir yandan düzenlemenin ne zaman meclise geleceğini takip ederken bir yandan da yetkililerden gelen açıklamalara kilitlenmiş durumda. Geçtiğimiz günlerde AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "EYT bize geldikten sonra Meclis'te 10 günlük bir çalışma süresi gerekir, Bakanlık henüz çalışmayı göndermedi. Bizden bir tarih istemeyin" ifadelerini kullanmıştı.

 

İLK AYLIKLAR ŞUBAT YA DA MARTTA YATACAK

 

EYT düzenlemesiyle ilgili son açıklama ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den geldi. Komisyon aşamasının ay sonunu bulabileceğini ve ayın sonunda ise Plan ve Bütçe Komisyonu'na gidebileceğini ifade eden Bakan Bilgin, ilk aylıkların şubat ya da mart ayında bağlanabileceğini söyledi.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.