Bakan Bilgin'den 'enflasyon' ve 'asgari ücrete ek zam' açıklaması

Bakan Bilgin'den 'enflasyon' ve 'asgari ücrete ek zam' açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TÜİK'in açıkladığı verilere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Memur-Sen Genel Merkezi'nde düzenlenecek "4688 Sayılı Kanun ve 10. Yılında Toplu Sözleşme Kongresi"nin açılışına katıldı.

Bilgin, açılışta açıklanan enflasyon rakamlarını değerlendirdi.

 

ASGARİ ÜCRETE TEMMUZ AYINDA ARTIŞ OLACAK MI?


Bakan Bilgin, açıklanan enflasyon sonrası Temmuz ayında ikinci zam beklentisiyle ilgili olarak "Türkiye tarihinde görülmeyen bir şey olarak Enflasyon yüzde 36 iken yüzde 50'lik reel bir artış gerçekleştirdik. Temmuz enflasyonunda; enflasyon farkını kamu çalışanlarına ve emeklilerimize yapacağımız düzenleme ile ele alacağız" ifadelerini kullandı.

 

"3600 EK GÖSTERGE MAYIS AYINDA MECLİS'TE"


Bakan Bilgin 3600 ek gösterge konusunun da Mayıs ayında Meclis'e gelebileceğini belirtti.

 

Bakan Bilgin şöyle dedi;

 

"Toplu sözleşme mekanizmalarımız devam ediyor. Orada bizi koruyan, çalışanları koruyan aktüel gelişmeler karşısında direnç gösteren madde var. Enflasyon farkının verilmesi. Ocak ayının başında sadece enflasyon farkı vermedik, ona bir de yüzde 3 civarında sosyal denge farkı verdik. Temmuz enflasyonunda da çalışanlarımıza yapılan yeni düzenleme ile yeniden ele alacağız. 3600 ek gösterge meselesinde çalışmamız son aşamasına geldi. Ümidimiz Mayıs ayında çalışmayı tamamlamak ve Meclise intikal ettirmek. Türkiye Cumhuriyeti sosyal devlettir. Sözleşmeli personel statüsü var. Bir şekilde isteğe bağlı olarak düzenlemek istiyoruz. Türkiye modernleşmesini başka bir anlamda gerçekleştirmek üzeredir. Başkanlık sistemi çok önemli bir siyasal projedir. Bunun gerçekleşmesi çok önemlidir. Anayasa'nın değişmesi gerekmektedir. Çalışanların hukukunu daha iyi koruyan kapsamlı bir değişime ihtiyaç var."


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.