Bakan Bilgin'den EYT, asgari ücret ve 3600 ek gösterge açıklaması: Çalışma yapıyoruz

Bakan Bilgin'den EYT, asgari ücret ve 3600 ek gösterge açıklaması: Çalışma yapıyoruz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT, asgari ücret ve 3600 ek gösterge konularında çalışmalar yapıldığını açıkladı.

Milyonlarca çalışanın gözü-kulağı hükümetin EYT, asgari ücret ve 3600 ek gösterge konularında yürüttüğü çalışmalarda.

Bu konuların gündemlerinde olduğunu ve bunları çalıştıklarını belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızdaki çalışmalar tamamlandıktan sonra ilgili diğer bakanlıklarla ve sendikalarla sonuçları paylaşacağız. Daha sonra da bir araya gelip kamuoyuna açıklayacağız." dedi.

Bilgin, "Kamu Personeli Danışma Kurulu Toplantısı'nda açıklayacağım bazı şeyler olacak. Önümüzdeki hafta ise 3'lü Danışma'yı toplayacağız. Orada da bazı açıklamalarda bulunacağız." diye konuştu.

 

ASGARİ ÜCRET NE OLACAK?

 

Bakan Bilgin, asgari ücretin belirlenmesine yönelik kapsamlı bir kamuoyu çalışmasının yapılacağını belirterek, "Aralık'ta Asgari Ücret Komisyonu toplanacak. Anket ve araştırma sonuçları daha öncesinde elimizde olacak. Sonuçları kamuoyu ile paylaşacağız. Bunu, bizim de içinde olduğumuz komisyon açıklayacak." ifadelerini kullandı.

 

"ALTERNATİF VERGİ MODELLERİ ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ"

 

Bilgin, asgari ücretteki gelir vergisi kesintisine yönelik alternatif çalışmaların da gündemde olduğunu söyleyerek, farklı vergi modelleri ve düzenlemelere ilişkin çalışmalar yürütüldüğünü ifade etti.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.