Bakan Bozdağ'dan Gezi davası tepkilerine cevap: Herkes işine baksın

Bakan Bozdağ'dan Gezi davası tepkilerine cevap: Herkes işine baksın

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Osman Kavala'nın müebbet hapis cezasına çarptırılma kararının ardından gelen tepkilere cevap verdi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Osman Kavala'nın müebbet hapis cezasına çarptırılma kararının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tehdit eden CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'e sert tepki gösterdi.

Bozdağ, "Sayın cumhurbaşkanımıza dil uzatan ve tehdit eden herkesi kınıyorum." dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Gezi Davası kararları için gelen tepkiler üzerine yaptığı açıklamasında "Hakimler tavsiye ve telkin kabul etmezler. Vicdani kanaatle açıklarlar. Olması gereken tepkilerin dışında saygısızca tepkilere şahit olduk. Sayın Cumhurbaşkanımıza ve mahkeme üyelerini tehdit eden hakaret eden ifadelere tanık olduk. Dil uzatanları, and içenleri herkesi kınıyorum. Türkiye'de kararlar beklendiği gibi çıkınca ya da çıkmayınca hakimler talimatla karar veriliyor diye mahkeme ve hakimleri suçlamak hukuk devletiyle bağdaşmayan bir uygulama olarak ortaya çıkıyor. Dünkü olayda da bir kez daha görmüş olduk. Saygı duymaya davet ediyorum." dedi

 

ABD'den gelen tepki açıklamasının sorulması üzerine "Türk yargısı bağımsız bir yargıdır. Ne ABD ne başkasının bir şey söyleme hakkı yoktur. Herkes işine baksın" dedi.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.