Bakan CHP'ye seslendi: Gidin Yunanistan'da siyaset yapın

Bakan CHP'ye seslendi: Gidin Yunanistan'da siyaset yapın

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, CHP'li bir milletvekilinin Mavi Vatan ile ilgili sözlerine tepki gösterdi.

Varank, Bilişim Vadisi'nde düzenlenen Savunma Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği (SAHA İstanbul) 4. Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda, son 19 yılda sanayi ve teknoloji alanlarında çok önemli mesafeler kat ettiklerini, bugün savunma, havacılık ve uzay alanında güçlü altyapılara, dünya çapında firmalara ve yetkin insan kaynağına sahip bir Türkiye olduğunu söyledi.
 

Göreve geldiklerinde adeta emekleyen Ar-Ge ve inovasyon yetkinliğinin bugün örnek seviyeye ulaştığını vurgulayan Varank, ülke genelindeki teknoloji geliştirme bölgelerinin (TGB) sayısının 89'u bulduğunu kaydetti.
Bakan Varank, üniversitelere büyük çaplı devlet destekleriyle onlarca tematik araştırma merkezi kazandırdıklarını anlatarak, özel sektör bünyesinde destekledikleri Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri'nin sayısının 1596'ya ulaştığını bildirdi.

'Mavi Vatan, bu ülkeye anasının ak sütü gibi helaldir'


Türkiye’nin kaderinin bu coğrafyanın kaderiyle beraber olduğunu belirten Bakan Varank, "Büyük ve güçlü Türkiye, tüm bölge ülkeleri için aydınlık geleceğin teminatıdır. İşte bu bilinç ve kararlılıkla özellikle savunma, uzay ve havacılıkta kendimize zorlayıcı hedefler belirledik" dedi.
Varank, bu hedeflere ulaşmanın yolunun bir, beraber ve tek yürek olmaktan geçtiğini vurgulayarak, şunları söyledi:

 

"Kimseyi ötelemeden, tüm tarafları işin içine dahil ederek güç birliği içerisinde takım oyunu oynamamız gerekiyor. Tabii bunu yaparken siyasi iklimin de farkında olmamız gerekiyor. Dün gündeme geldi. Cumhuriyet Halk Partisi'nin bir milletvekili var. Eski büyükelçi, bir monşer diyebiliriz. Diyor ki 'Mavi Vatan yayılmacılık demektir.' Eğer biz siyaseten hep birlikte Mavi Vatan anlayışının, kendi yerli ve milli projelerimizin arkasında durmazsak zaten başarıya ulaşma şansımız yok. Mavi Vatan demek, hak ve menfaatlerimizin olduğu her bölgede varlığımızı sürdürmek demektir ve Mavi Vatan bu ülkeye anasının ak sütü gibi helaldir. Eğer bir emekli büyükelçi, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı'nın başdanışmanı, 'Mavi Vatan yayılmacılıktır.' diyorsa biz aslında boşa çalışıyoruz demektir. Buradan Sayın Kılıçdaroğlu'na seslenmek istiyorum: Ya bu kişiyi kulağından tuttuğunuz gibi partinizin dışına taşırsınız ya da siyaset yapmak istiyorsanız, madem Yunanistan'ın tezlerini savunuyorsunuz, gidin Yunanistan'da siyaset yapın diyorum."
 

Vizyon projeleri gerçekleştirmede en büyük sermayelerinin genç ve dinamik insan kaynağı olduğunu dile getiren Varank, bunun için gençlerin niteliğini artıracak, onlara teknolojiyi sevdirecek birçok özel politikayı uyguladıklarını kaydetti.

 

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.