Bakan Gül’den sivil dokunulmazlık açıklaması

Bakan Gül’den sivil dokunulmazlık açıklaması

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, son çıkarılan KHK eleştirilerine yönelik açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar;

Adalet Bakanı Gül, önceki gün çıkarılan KHK’da yer alan 121. madde ile ilgili tartışmalar konusunda, “Burada yapılan düzenleme, sadece 15 Temmuz ve sonrasında 16 Temmuz’daki darbe girişiminin püskürtülmesiyle ilgili” diye konuştu.

Kanun Hükmümde Kararname’de yer alan 121. madde ile ilgili tartışmaları yorumlayan Bakan Gül, bu konudaki eleştirilerin metni okumadan yapılan eleştiriler olduğunu ifade etti. Daha önceki KHK’da ‘15 Temmuz darbe girişimi ve terör olaylarının bastırılmasında yer alan resmi görevliler için hukuki, idari sorumsuzluk getiren bir düzenleme olduğunu’ anımsatan Bakan Gül, şöyle devam etti:

“Ama o gün demokrasi için gayret eden vatandaşlarımız vardı meydanlarda. Şimdi ileride ‘Demokrasiyi, ülkeyi korurken 10 lira, 50 lira şuraya zarar verdiniz, belediyenin önünde, Genelkurmay’ın önünde zarar verdiniz, şu araca zarar verdiniz’ diye evine haciz mi gitsin? Burada yapılan düzenleme sadece 15 Temmuz ve sonrasındaki 16 Temmuz’daki darbe girişiminin püskürtülmesiyle ilgili. Yani sivillerimize yönelik hukuki, idari sorumsuzluk getiren düzenleme... 15 Temmuz gece darbe başlamış ama 16 Temmuz’da bitirilmiştir. Darbenin sona erdirilmesi, püskürtülmesi ertesi gün olmuştur. Bu kanundaki ifadede terörü kastederken ‘terör eylemi’ derken darbe fiiline yönelik bir tanımlamadır. Daha önceki KHK’de esasen görevliler için düzenlenmiş ifade sadece başına ‘siviller için’ getirilerek düzenlenmiştir, yani yeni bir düzenleme yok. Burada elbet ifadeyle ilgili uygulamada da farklı eksiklikler kamuoyunda anlaşılır ya da yargılamada farklı bir tavır ya da durum ortaya çıkarsa elbette lafzi anlamda metindeki ifadeler değiştirilebilir ama çıkartılan hükümetimizin bu konuda iradesi muradı, kapsamı bu şekildedir.”

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.