Bakan Işıkhan'dan yeni yıl müjdeleri: Memura yüzde 50 zam, esnafa erken emeklilik geliyor

Bakan Işıkhan'dan yeni yıl müjdeleri: Memura yüzde 50 zam, esnafa erken emeklilik geliyor

Bakan Vedat Işıkhan, yeni yılda memur maaşlarının yüzde 50 oranında artacağını ve esnafında emeklilik prim gün sayısı şartının düşürüleceğinin planlandığını söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, milyonlarca asgari ücretli, memur, emeklinin merakla beklediği zam ve düzenlemelere ilişkin önemli mesajlar verdi. Bakan Işıkhan, ocak ayında memur maaşlarının yüzde 50 civarında artacağını tahmin ettiklerini söyledi. Bakanlığının Meclis Genel Kurulu'nda görüşülen 2024 bütçesinde konuşan Işıkhan milletvekillerinin soru ve eleştirilerine de yanıt verdi.

Sabah gazetesinden Hazal Ateş haberine göre, Işıkhan, ev kadınlarına isteğe bağlı sigortalılık kapsamında prim teşviki vermeyi ve küçük esnafın emeklilik prim gün sayısı şartını ise 7200 güne düşürmeyi planladıklarını söyledi. 

Çalışan ve emekli 5.3 milyon kamu personeli ve bunların hak sahiplerinin ek göstergelerinin yeniden belirlendiğini hatırlatan Işıkhan, "Birinci dereceye yükselen devlet memurlarımız için 3600 ek gösterge düzenlemesini de hükümet olarak en kısa sürede hayata geçireceğiz. Bu yılın başında kamuda sözleşmeli olarak görev yapan 460 bin personeli de kadroya geçireceğiz" dedi.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.