Bakan Kaya'yı istenmeye kişi ilan ettiler!

Bakan Kaya'yı istenmeye kişi ilan ettiler!

Hollanda, dün akşam Rotterdam'da Türk vatandaşlarıyla bir araya gelerek konuşma yapmayı planlayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçuş iznini iptal etti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın, Hollanda'da 'istenmeyen kişi' ilan edildiği gündeme geldi.

Hollanda kamu yayın kuruluşu Nos TV, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın bazı korumalarının gözaltına alındığını belirtirken, özel RTL kanalı Bakan Kaya'nın, "Persona non grata" (istenmeyen kişi) ilan edildiğini, sınır dışına çıkarılacağını bildirdi.

Anadolu Ajansı, Hollanda basının geçtiği bilgiyi doğruladı. Bakan Kaya'nın polis eskortu eşliğinde bölgeden ayrıldığı bildirildi. Hollanda kamu yayın kuruluşu Nos TV, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın bazı korumalarının gözaltına alındığını duyurdu.

İşte o görüntü:

BAKAN’DAN AÇIKLAMA

Bakan Fatma Betül Sayan Kaya, Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Demokratik ve insani değerler ayaklar altına alınarak Nijmegen sınırından Almanya'ya götürülüyorum. Tüm vatandaşlarımız adına bunu kınıyorum. Bu faşist uygulama karşısında Demokrasi adına dünyanın tavır alması gerekiyor! Bir kadın bakana yapılan bu muamele asla kabul edilemez.” dedi.

 

Siyasetcafe.com

 

 

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.