Bakan Kirişçi açıkladı! Hatay'da 'Baraj patladı' iddiası ortalığı karıştırdı

Bakan Kirişçi açıkladı! Hatay'da 'Baraj patladı' iddiası ortalığı karıştırdı

Hatay'da baraj patladığı iddiası bölgeyi karıştırdı. Hatay'da bulunan bir komutanın, bölgeden kaçmak isteyen vatandaşlara "Kaçmayın, hırsızlık yapacaklar. Baraj patlamadı geri dönün" dediği o anlar sosyal medyadan paylaşıldı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 10 ilde aığır tahribat oluştu. Gönüllü vatandaşlar Hatay, Gaziantep, Adıyaman gibi birçok ilde arama ve kurtarma çalışmalarına katıldı.

Depremde 5. gün geride bırakılırken Hatay'da ortaya atılan bir iddia nedeniyle çalışmalar yarıda kaldı. "Baraj patladı" iddiası bölgede paniğe neden oldu. Bölgedeki vatandaşlar araçlarla ya da koşarak bölgeden uzaklaşmaya çalıştı. 

 

"KAÇMAYIN HIRSIZLIK YAPACAKLAR"

 

O anlarda bir komutanın vatandaşa yaptığı açıklama da sosyal medyada paylaşıldı. Komutan, "Hırsızlık ve yağma yapacaklar, baraj patlamadı, kaçmayın" diyerek vatandaşları geri çevirmeye çalıştı. 

 

BAKAN KİRİŞÇİ'DEN AÇIKLAMA GELDİ

 

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "Hatay'da Yarseli Barajı'nın patladığı iddiaları asılsızdır. Deprem bölgesindeki baraj ve göletlerimiz anlık olarak takip edilmektedir." dedi.

Kirişci, "Gün içinde 3 kez, biraz önce de bir kez daha inceledik" ifadelerine yer verdi. Bakan Kirişçi ayrıca "İncelemeleri yaptık, tehlike arz eden bir durum yok" şeklinde konuştu.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.