Bakan Koca açıkladı: 20 yaş altı bugün sokağa çıkabilecek mi?

Bakan Koca açıkladı: 20 yaş altı bugün sokağa çıkabilecek mi?

0-14 yaş ve 20 yaş altı ne zaman sokağa çıkacak? 0-14 yaş ve 15-20 yaş izni ne zaman başlıyor, hangi gün kullanılacak? İşte en çok merak edilen soruların yanıtı:

Koronavirüs tedbirleri kapsamında arefe günü ve bayram boyunca bütün yurtta uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması gece yarısı itibarıyla bitti.

Kısıtlamanın sona ermesiyle birlikte uygulamanın 20 yaş altı ve 65 yaş üzeri vatandaşları da kapsayıp kapsamadığı sorusu sosyal medyada en çok konuşulanlar arasına girdi. Açıklama, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan geldi.

Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, 0 - 14 yaş arasındaki çocuklar, 15-20 yaş grubu ve 65 yaş üstü vatandaşlara yönelik sokağa çıkma kısıtlaması kararının devam ettiğini belirtti. 

Koca, "Genç arkadaşlarım, sokağa çıkma kısıtı bu gece kalktı. Maalesef bu uygulama siz 15-20 yaş grubunu, 65 yaş üstü büyüklerimizi, 14 yaş ve altı çocuklarımızı şimdilik içeremiyor. Sabırlı olmanızı, bize biraz daha zaman tanımanızı rica ediyorum. Çok sevgiler" ifadelerini kullandı. 

 

 

SOKAĞA ÇIKMA İZNİ ÇARŞAMBA VE CUMA GÜNLERİ UYGULANIYOR

 

Koronavirüsü salgını tedbirleri kapsamında 20 yaş altında bulunan vatandaşlar iki grup halinde sokağa çıkabiliyor. 0-14 yaş grubuna çarşamba günü, 14-20 yaş grubu ise cuma günü 11.00-15.00 saatlerinde arasında sokağa çıkma izni veriliyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın dün akşamki paylaşımının ardından “0-14 yaş ve 20 yaş altı ne zaman sokağa çıkacak? 0-14 yaş ve 15-20 yaş izni ne zaman başlıyor, hangi gün kullanılacak?” gibi sorular sıkça sorulmaya başlandı.

Sağlık Bakanlığı’na yakın kaynaklardan elde edilen bilgilere göre Bakan Koca’nın attığı tweet, genel sokağa çıkma kısıtlaması prensiplerini belirliyor.

0-14 yaş grubu bugün saat 11.00-15.00 saatlerinde arasında; yürüme mesafesiyle sınırlı olmak, sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske takmak kaydıyla istisna olarak dışarı çıkmalarına izin verilecek.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.