Bakan Koca, Akşener'in 'Kovidli hasta' iddiasını çürüttü!

Bakan Koca, Akşener'in 'Kovidli hasta' iddiasını çürüttü!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, koronavirüs hastalarının Türkiye'de tedavi olma imkanı sağlayan anlaşmaya tepki gösterdi. Akşener'in bu sözlerine Bakan Koca'dan tepki geldi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz günlerde Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölge Direktörü Dr. Hans Kluge ile ihtiyaç halinde Avrupa ülkelerinden Türkiye'ye hasta kabul edilmesine dair görüşmelerde bulunmuştu. Görüşmenin ardından Kluge, sosyal medyadan paylaşımında bulanarak Bakan Koca'ya teşekkürlerini sunmuştu.

 

"ŞİMDİ DE SİZ Mİ ÇIKTINIZ?"

 

İYİ Parti Genel Bakanı Meral Akşener ise bu paylaşımı alıntılayarak "Sayın Erdoğan'ın ülkemizi sığınmacılar için bir hendeğe çevirmesi yetmedi, şimdi de siz mi çıktınız? Avrupa'nın Kovidli hastalarını kabul etmek ne demek? Milletimizi, sağlıkçılarımızı yeni varyantlarla karşılaşma riskine nasıl sokarsınız!" eleştirisinde bulundu.

 

BAKAN KOCA'DAN AKŞENER'E YANIT

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Akşener'in eleştirisine bizzat yanıt vererek konunun Avrupa'da yaşayan 5 milyon insanımızı kapsadığını söyledi.

 

Koca, paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

 

"Sn. Meral Akşener, Üzerinde siyaset yaptığınız konu, Avrupa'da yaşayan 5 milyon insanımızdan Covid-19'a yakalananların İstanbul'da, bir acil durum hastanemizde tedavi olabilmeleri konusudur. Alman Sağlık Bakanı yoğun bakım kapasitelerinin dolmaya başladığını açıkladı."

 

"ALMANYA SALGINDA ZOR GÜNLER GEÇİRİYOR"

 

Bir sonraki paylaşımında ise Bakan Koca, şu bilgileri verdi:

 

"3,5 Milyon vatandaşımızın yaşadığı 84 Milyon nüfuslu Almanya salgında zor günler geçiriyor. Dün 72.159 ile en yüksek günlük vaka sayısına ulaşıldı, 374 kişi hayatını kaybetti. İnsanımıza ve insanlığa karşı görevlerimiz var. Hasta vatandaşlarımız için sorumluluk almaya hazırız" 

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.