Bakan Koca: İlaç böyle umutlar tüketilerek ifade edilemez

Bakan Koca: İlaç böyle umutlar tüketilerek ifade edilemez

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Prof. Dr. Ercüment Ovalı'nın sosyal medyadan yaptığı ilaç açıklamasıyla ilgili sert çıktı. Koca: "Uluslararası firmanın ilacı böyle umutlar tüketilerek ifade edilemez." dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabı üzerinden Koronavirüs tedavisine yönelik açıklama yapan Prof. Dr. Ercüment Ovalı'dan, Kovid-19 tedavisinde kullanılabileceğini söylediği ve bilim insanlarınca tartışılan Dornaz alfa ilacı ile ilgili yeni bir duyuru yapmıştı. Yanlış anlaşıldığını zaten piyasada olan bir ilacın koronavirüs tedavisinde kullanılmasını önerdiklerini duyurmuştu. 

 

ilac-003.jpg

 

BAKAN KOCA SERT ÇIKTI
Bakan Koca'ya açıklaması sonrasında sorulan sorularda Ovalı'nın bu açıklamasını değerlendirmesi istendi. Koca: Sözü edilen ilaç uluslararası bir ilaç firmasının patentli ilacı. Türkiye'de ruhsatlı bir ilaç. Akciğerde tıkaç olan hastalarda uygulanan ve fayda görülen bir ilaç. COVİD-19'la ilgili bu ilacın faydalı olduğuna dair laboratuvar ve klinik çalışmaların da başladığını da biliyoruz. Bununla ilgili ilgili merkeze de 23 Mart'ta aşı ve tedavi ile ilgili herhangi bir çalışmanız varsa bunu projelendirip bize bilgilendirin dedik. Oradan bize gelmedi. Dünyada araştırmanın nasıl yapılacağı bellidir. Sosyal medya üzerinden insanların umudu ile oynanamaz. İnsanlığa faydalı çalışma yapan herkes bizim için kıymetlidir. Araştırma ve çalışmaların nasıl yapıldığı da bellidir. 23 Mart'ta bizim çağrımıza cevap verilebilirdi. İlaç ve aşı işi hem milli hem stratejik bir iştir. Sosyal medya üzerinden yapılmaz. Uluslararası firmanın ilacı böyle umutlar tüketilerek ifade edilemez." ifadelerinde bulundu. 

 

korona-haberleri-icerik.jpg

y-002.jpg

siyasetcafe.png

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.