Bakan Koca öldürülen doktor Ekrem Karakaya'nın cenazesinde yuhalandı

Bakan Koca öldürülen doktor Ekrem Karakaya'nın cenazesinde yuhalandı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Konya Şehir Hastanesi'nde görevi başında dün öldürülen Doktor Ekrem Karakaya'nın cenazesine katıldı. Bakan Koca burada yuhalandı.

Dün, Konya Şehir Hastanesi'nde görev yapan Dr. Ekrem Karakaya görevi başındayken uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetmişti.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Kardiyoloji hekimi Ekrem Karakaya’nın uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirmesine sert tepki gösterdi. TTB, 7-8 Temmuz tarihlerinde Türkiye genelinde ve tüm sağlık meslek örgütlerinin katılımıyla bugün iş bıraktı.

Hastanelerde yapılan eylemlerde, "Hekim cinayetleri politiktir, Fahrettin Koca istifa" sesleri yükseldi.

 

‘HEKİMLERİN ÇALIŞMA ORTAMINI GÜVENLİ HALE GETİRİN’

 

Konya Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Bahadır Öztürk de saldırganın hiçbir güvenlik kontrolü olmaksızın doktorun polikliniğine kadar silahla gidebildiğini vurgulayarak, ”Bu saldırıyı gerçekleştirenin de bir hastanede çalışıyor olması işin garabetini göstermektedir. Daha önce de bir hekim arkadaşımız, bağıra bağıra problemleri yetkililere duyurmaya çalışmıştı. Sesimiz artık duyulmuyor. Lütfen sorumluları bir şey yapmaya davet ediyorum. Hekim arkadaşlarımız ve sağlık çalışanlarımız işe gelirken ayakları geri geri gitmektedir. Artık işini yaparken mutlu değil. Sorumlulara tekrar sesleniyorum. Bas bas bağırıyorum, feryat ediyorum. Lütfen bu konuda bir şeyler yapınız. Hekimlerin ve sağlık çalışanlarının çalışma ortamlarını lütfen bir an önce güvenli hale getiriniz. Hasta ve hasta yakınları baskısı altında, iş yükü altında ezilmesine müsaade etmeyiniz. İçimiz yanıyor ve her türlü eylemi, adım atılana kadar destekliyoruz” açıklaması yapmıştı.

 


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.