Bakan Koca Türkiye'deki maymun çiçeği vaka sayısını duyurdu

Bakan Koca Türkiye'deki maymun çiçeği vaka sayısını duyurdu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'deki maymun çiçeği vaka sayısına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Maymun çiçeği virüsü paniği tüm dünyada giderek artarken Türkiye'de de yeni vakalar açıklandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastalığın Türkiye'de 5 kişide tespit edildiğini duyurarak iyileşenler ve tedavi olan vakayla ilgili de bilgi paylaştı.

Koca hastalardan 4'ünün iyileştiğini, birinin ise tedavi altında olduğunu bildirdi.

Bakan Koca Türkiye'deki ilk maymun çiçeği vakasını 30 Haziran'da açıklamış, bağışıklık sistemi yetersizliği olan 37 yaşındaki hastanın tecrit edildiğini söylemişti.

 

2 FARKLI TÜRÜ VAR

 

Endemik bir virüsün neden olduğu nadir hastalıklardan biri olarak bilinen maymun çiçeği, Kongo ve Batı Afrika türü olmak üzere 2'ye ayrılıyor.

Genellikle hayvandan insana ve nadiren insandan insana yakın temasla bulaşan virüs, vücutta yüksek ateş ve kaşıntılı kabarcıklara yol açabiliyor.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), 23 Temmuz'da başta Avrupa olmak üzere dünyada yayılmayı sürdüren maymun çiçeği salgınını Uluslararası Halk Sağlığı Acil Durumu (PHEIC) ilan etmişti.

DSÖ'nün 27 Temmuz'da yaptığı açıklamada, 78 ülkeden 18 binin üzerinde vakanın doğruladığı, vakaların yüzde 70'ini Avrupa bölgesi, yüzde 25'ini de Amerika bölgesinin oluşturduğu bildirilmişti.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.