Bakan Koca Türkiye'nin aşı stoğunu açıkladı!

Bakan Koca Türkiye'nin aşı stoğunu açıkladı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca gazetecilerin sorularını yanıtladı.

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Antalya, Isparta ve Burdur sağlık müdürleri ve saha koordinatörlerinin katılımıyla Antalya İl Sağlık Müdürlüğünde yaptığı değerlendirme toplantısı sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu.

İLK SEVKİYAT BU AY!

 

Koca'nın açıklamaları şu şekilde: 

Bugün itibarıyla ülkemizde üçüncü bir aşının da kullanımına onay verildi. Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumumuz Sputnik V aşısının acil kullanım onayını bugün verdi. En kısa sürede ülkemizde kullanılmaya başlayacak. 6 ay içinde 50 milyon doz aşı teslim edilmesi ve ilk sevkiyatın bu ay gerçekleşmesi beklenmektedir. 

BİONTECH VE SİNOVAC AŞILARI
 

BioNTech aşısı haziran sonuna kadar 30 milyon doz olarak ülkemize teslim edilmiş olacaktır. 

Sinovac aşısı da tedarikte yaşanan olumlu gelişmelerle yakında planlandığı şekilde sevk edilmeye devam edecek. 


TÜRKİYE'NİN AŞI STOKU

"BioNTech ve Sinovac aşısı olarak 6 milyon doz aşımız var, kullanılmak üzere hazırda. 23 milyona yakın doz aşı yapıldı." diyen Koca, şunları söyledi:

"BioNTech aşısıyla ilgili olarak bilim kurulumuzun aldığı 2 doz arası uygulama süresinin 28 günden 6-8 haftaya çıkarılması kararının yanlış anlaşıldığı görülmektedir. Öncelikle bu karar, bilimsel gerekçelerle ve somut kanıta dayalı verilerin incelenmesiyle alınmış bilimsel bir karardır."

Sağlık Bakanı Koca, "Haziranla birlikte daha yoğun aşı gelecek. Haziranda en az 40 yaş üstü vatandaşımızı aşılama noktasında kararlıyız. Yaz dönemi itibarıyla da 18 yaş ve üstü herkesin aşılanması için yoğun bir çaba içindeyiz." dedi. 

 

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.