Bakan Koca'dan SMA ilacı müjdesi!

Bakan Koca'dan SMA ilacı müjdesi!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Bilim Kurulumuz, oral kullanımı olan etkisini göstermiş ikinci bir ilacın kullanımını önerdi. Bu ilacın kullanıma alınması için işlemleri başlattık" dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Bilim Kurulumuz, SMA için oral kullanımı olan ve etkisini göstermiş ikinci bir ilacın kullanımını önerdi. Bu ilacın kullanıma alınmasına yönelik işlemleri başlattık” dedi.

Bakan Koca, sağlık çalışanı atamalarıyla ilgili olarak ise, “En geç 15 Ocak’a kadar 27 bin hekimin açıktan atamalarını yapacağız. Hekimlerimizin verimliliğini artırmaya çalışıyor, bunun için de 32 bin tıbbi sekreter alıyoruz” dedi.

Bakan Koca ayrıca HPV tanı kitleri için Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı’nın (TÜSEB)’i görevlendirildiğini söyleyerek “Alt yapıyı değerlendirerek, yerli üretim HPV kitinin kullanıma alınmasını sağlayacağız” diye konuştu.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Sağlık Bakanlığı ile bakanlığa bağlı ve ilgili kurumlarının 2023 yılı bütçeleri kabul edildi.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.