Bakan Mehmet Şimşek kumpircide! Sade vatandaş gibi sırasını bekledi

Bakan Mehmet Şimşek kumpircide! Sade vatandaş gibi sırasını bekledi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ankara’da bir AVM’deki restoranda kumpir yedi. Şimşek’in bakanlık koltuğuna oturmadan önce, restorandaki en ucuz kumpir 60 lirayken bugün 102 lira.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, hafta sonu Ankara'daki Panora Alışveriş Merkezi'nde sade bir vatandaş gibi yemek yemeyi tercih etti. Bakan Şimşek'in, Türkiye'nin görmeye aşina olduğu araç konvoyları, onlarca koruma ve görevlilerle hareket etmek yerine sade bir vatandaş gibi bir fast food restoranda sipariş verdikten sonra, hazırlanmasını beklemesi de dikkat çekti.

Sözcü'nün haberine göre, koruma polisi ile birlikte AVM'ye gelen Şimşek, en üst katta bulunan yemek katına çıktı ve çeşitli menüleri olan lokantalara göz atıp “Kumpirevi” adlı restoranda karar kıldı. Sipariş verdikten sonra boş bir masaya oturup yemeğini yiyen Şimşek, alışveriş merkezinden aynı şekilde ayrıldı.

Ancak, Şimşek'in bakan olarak göreve başlamasından sonra devreye alınan vergi ve zamlar, gıda fiyatlarında yaşanan büyük artış menüye de yansımıştı. Nitekim, Şimşek 3 Haziran'da bakanlık koltuğuna oturduğunda 80 lira olan karışık kumpirin fiyatı içindeki malzemeye göre değişim gösterse de artık 155 liradan başlayıp 175 liraya kadar çıkıyor.

Mehmet Şimşek, Hazine ve Maliye Bakanlığı koltuğuna oturmadan önce, yemek yediği Kumpirevi'ndeki en ucuz menü 60 liraydı. Bugün ise aynı menü 102 liraya satılıyor. Daha önce 80 liradan başlayan karışık kumpirin yeni fiyatı ise 155 liradan başlayıp, 175 liraya ulaşıyor.

Restoranda karışık kumpir, patates kroket ve koladan ulaşan menü 210 liradan satılırken, tereyağı, kaşar peyniri, turşu, köfte, mısır, siyah zeytin, yeşil zeytin, ketçap ve mayonezden oluşan köfteli kumpir ise 155 liraya satılıyor. Restorandaki en pahalı kumpir olan kavurmalı kumpirin fiyatı ise 195 lirayı buluyor.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.