Bakan Murat Kurum duyurdu! Yüksek katlı bina yapma devri bitiyor

Bakan Murat Kurum duyurdu! Yüksek katlı bina yapma devri bitiyor

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Malatya’da deprem bölgelerindeki son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu. .

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Malatya'da deprem bölgelerindeki son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

Bakan Kurum'un açıklamalarında öne çıkanlar:

 

'Bu depremde de seferberlik ruhuyla hep birlikte ilk andan itibaren yaptığımız çalışmaları aynı azimle sürdürmeye devam edeceğiz. Üst yapıyı yaparken altyapı çalışmalarını yürüteceğiz. Emlak Konut Genel Müdürlüğümüz ve bağlı kurumlarımızla süreci yürütüyoruz.

Yıkılmış binalarımızın alanlarını inceledik ve kararlarımızı aldık. Devletimiz, depremin hissedildiği 11 ilimizdedir. Konutlarımızı yapmak suretiyle vatandaşlarımızın canını ve malını teminat altına alacağız. Konteyner alanlarının kurulum sürecini yürütüyoruz. Malatya'da da hasar tespit devam ediyor. 577 bin 689 bina incelendi, 2 milyon 665 bin bağımsız bölüme tekabül ediyor.

56 bin 80 binayı ağır hasarlı olarak tespitini yaptık. Malatya'da da 10 bin 300 bina ağır hasarlı ve yıkık olarak tespit edildi. Toki konutlarımızın hepsi sapasağlam ayaktadır. 1 milyon 180 bin konut dimdik ayaktadır. Şu anda da konutlar nasıl sağlam durduysa, 11 ilimizde Cumhuriyet tarihimizin en büyük afet dönüşümünü yapıyoruz.

Zemin etütlerini yapmak suretiyle yeni yerleşim alanlarının kararlarını veriyor ve 11 ilimizde süreci eş zamanlı yürütüyoruz.

Kat yüksekliklerini de kısıtlayacak, yerleşim alanlarına kısıtlılık getirecek yeni imar planı çalışmalarını yürütüyoruz.'

 

Siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.