Bakan Nebati'den flaş enflasyon mesajı!

Bakan Nebati'den flaş enflasyon mesajı!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, '2023'te seçime enflasyonda tek rakamlı olarak girmiş olacağız. Mayıs 2023'te tek haneli enflasyona ineceğiz.' ifadelerini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Habertürk ve Bloombegr HT'nin ortak yayınına katıldı.

 

Nebati'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

 

'Kur korumalı mevduatta günde ortalama 10 milyar liralık giriş oldu.

Türkiye'de enflasyon içeriden ve dışarıdan kaynaklı. ABD'de yüzde 7.5, Avrupa'da yüzde 5'in üzerinde. Enflasyon dünyanın temel problemlerinden bir tanesi. Dünya enflasyonu konuşmaya devam edecek. 

20 Aralık 2021 Türkiye için önemli günlerden biriydi, tarihe geçen bir gün oldu, ekonomik manifesto açıklandı ve etkisini gösterdi.

 

ENFLASYONLA MÜCADELE NASIL OLACAK?


Enflasyon yükselişi, lojistik, ulaşım, taşımadaki problemlerin getirdiği yükle ABD'de %7,5, Avrupa'da %5 üzerinde, enflasyon dünyanın temel problemlerinden biri.

1973 krizi sonrasında aynı şeyler yaşandı, enflasyon yükseldi ve özellikle batı ülkeleri ciddi bir şekilde müdahalede bulundular, önce durgunluk ve resesyona gidecek bir durum yaşandı.

Dünya enflasyonu konuşmaya devam edecek, çünkü dünyada ticaret daralmış durumda. Biz kurdan etkiliyoruz, kurdaki herhangi bir değişim fiyatlara yansıyor, böyle bir psikoloji var, bunu kabul etmemiz lazım.

Döviz kurlarındaki fiyatlama bir sonraki adımla yapıldı, spekülatif işlemler yapıldı, yaşanan kur atağı enflasyon üzerinde etkili oldu, bizde temel ayaklar kur ve enflasyondur.

Yıl onu enflasyon beklentimiz %24 civarında. 2023'te seçime enflasyonda tek rakamlı olarak girmiş olacağız. Mayıs 2023'te tek haneli enflasyona ineceğiz.'


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.