Bakan Nebati'den önemli açıklamalar! Firmalara yeni destek geliyor

Bakan Nebati'den önemli açıklamalar! Firmalara yeni destek geliyor

MÜSİAD Başkanlar Toplantısı'na katılan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, firmalara yeni destek mesajı verdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, MÜSİAD Başkanlar Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Nebati, firmalara yeni destek mesajı vererek, "Firmalarımızı destekleyecek çok önemli çalışmalarımız var. Üretimi desteklemeye devam edeceğiz." dedi.

 

Bakan Nebati'nin açıklamalarından satır başları:

 

Dünyada saygın bir Türkiye hedefiyle yola çıktık. Büyüme trendi bu yıl da devam edecek. Salgın döneminde 2 milyon 500 binin üzerinde istihdam artışı oldu. Kişi başına düşen turizm geliri artacak. Salgına rağmen 29 milyon turist ağırladık.

 

İHRACAT ODAKLI BÜYÜME

 

Türkiye 2021 yılında ihracatta tarihi bir rekor kırdı. İhracat geçen yıl 225 milyar dolara ulaştı. Ayda 20 milyar dolar ve üzerinde ihracatla yolumuza devam ediyoruz. Türkiye ihracat odaklı büyümeye devam edecek.

İhracat artarken içerideki üretim artacak, sanayi gelişecek ve bu yıl tarihi rekorların kırıldığı yıllardan biri olacak.

 

EKONOMİDE TÜRKİYE MODELİ AÇIKLAMASI

 

Yeni ekonomik model ile düşük cari açıktan bu yıldan itibaren cari fazla ve büyüme ile devam edeceğiz.

Ortodoks politikaları bir tarafa koyduk, artık heteredoks politika uygulamada. Bütçe disiplininden asla taviz vermeyeceğiz.

20 Aralık tarihi bir milattır. Cumhurbaşkanımız yeni Türkiye Modeli'ni paylaşırken çok önemli tedbirler paketini de ortaya koydu. Bugün Meclis'te yasal düzenlemelerle ilgili çalışmalar başladı.

 

FİRMALARA YENİ DESTEK GELİYOR

 

Firmalarımızı destekleyecek çok önemli çalışmalarımız var. Üretimi desteklemeye devam edeceğiz.

Yeni Türkiye Ekonomi Modelinde; ilk etap finansal istikrarı güçlendirici adımları atıyoruz. Kur artışı tartışılır olmaktan çıktı. Kur korumalı mevduat ürününü en çok benimseyen bir sonuç almış olduk. Serbest piyasa koşulları altında döviz kurları dengeye kavuştu. Artık bir gündem maddemizi gündemimizden çıkarıyoruz.

Kur korumalı TL mevduat hesabı her gün güncelleniyor. Vatandaşımız kendisini koruyor kazancını artırıyor. Dün itibariyle 91.5 milyar liraya ulaşan bir hacme geldik. Sadece bir enstrümandaki bir adımımız bile Türkiye'nin köpüklerle algı operasyonlarıyla nasıl karşı karşıya kaldığının önemli göstergesidir.

 

ENFLASYONLA MÜCADELE MESAJI

 

Sıra enflasyonla ilgili atacağımız adımlarda. Dünyada emtia fiyatlarının yüksekliği, Türkiye gibi ülkelerde talep ve dünyadaki arzdan kaynaklı olarak yükseldi. Kur kaynaklı fiyatlarla mücadele edeceğiz. Mücadelemizi en sert ve kararlı şekilde devam ettireceğiz.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.