Bakan Nebati'den Rusya'ya doğal gaz resti! Katar'la doğal gaz ticareti yeniden başlatılacak

Bakan Nebati'den Rusya'ya doğal gaz resti! Katar'la doğal gaz ticareti yeniden başlatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, şartlar uygun olduğunda Katar ile doğalgaz ticaretinin başlatılacağını söyledi.

Batı'nın yaptırımlarına karşı Rusya'nın doğal gaz vanalarını kapatması fiyatlarda ciddi bir yükselişe sebep olurken dün yapılan Kabine toplantısının ardından konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, doğal gaz ticaretiyle ilgili birçok kaynakla görüşmelerin sürdüğünü açıkladı.

Dost ülke Katar ile şartların uygun olması durumunda gaz ticaretinin yeniden başlatılabileceğinin altını çizen Bakan Nebati, Akkuyu Nükleer Güç Santrali ile ilgili de Rusya ile görüşmelerin devam ettiğini belirtti.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, kabine toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

 

"BİRÇOK KAYNAKLA GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR"

 

Avrupa'nın Rusya'dan doğal gaz alımını azaltmasının fiyatlarda artışa neden olduğunu söyleyen Bakan Nebati, doğal gaz ticareti ile ilgili, "Birçok kaynakla görüşmeler devam ediyor" dedi.

 

GAZ TİCARETİ TEKRAR BAŞLAYABİLİR

 

Nebati, Katar ile şartlar uygun olduğunda gaz ticaretinin tekrar başlatılabileceğini açıkladı. Bakan Nebati ayrıca, Akkuyu Nükleer Güç Santrali ile ilgili Rusya ile temasların devam ettiğini söyledi.

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.