Bakan Özlü: Türkiye'de kurulu her fabrika bizim için yerlidir

Bakan Özlü: Türkiye'de kurulu her fabrika bizim için yerlidir

Bilim, Sanayi Bakanı Faruk Özlü, yerli otomobille ilgili yanlış anlaşılmaları ortadan kaldırmak için,"Türkiye'de üretilen her marka otomobil, Türkiye'de kurulu her fabrika bizim için yerlidir.  Bu konuda yanlış anlaşılmalara izin vermek istemeyiz" dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Otomotiv Sanayicileri Derneği tarafından düzenlenen Otomotiv Sanayi Çalıştayı'nda yaptığı konuşmada, derneğin, sanayi politikalarının desteklenmesi, geliştirilmesi ve sektörün sorunlarının çözümüne sunduğu katkıları yakından takip ettiklerini söyledi. Özlü, sanayicilerin öneri, fikir ve katkılarının son derece kıymetli olduğunu dile getirdi.

-“TÜRKİYE'NİN OTOMOTİV SANAYİSİ CİROSUNU İKİYE KATLASIN”-

Özlü, sanayileşmiş ülkelerin birçoğunda otomotiv sektöründe faaliyet gösteren firmaların, ülkelerin en büyük şirketleri olduğuna dikkati çekerek, sektörün Türkiye için de üretim ve ihracat gibi temel ekonomik göstergeler bakımından hayati önem taşıdığını kaydetti. Özlü, şöyle devam etti:

“Bugüne kadarki en yüksek otomotiv ihracatımız, 2008'de 24,7 milyar dolar olarak gerçekleşmişti. 2008 yılından sonra, küresel finansal krizin de etkisiyle bu rakam, 15 milyar dolara kadar düşmüştü. Takip eden yıllarda, yeniden istikrarlı bir artış yakaladık. Bu sene kasım ayının ortasında, daha yıl bitmeden, 24,8 milyar dolar ihracat rakamına ulaşmış bulunuyoruz. Böylece otomotiv ihracatında 'tüm zamanların rekoru' kırılmıştır.

Otomotiv sanayimizin değerli temsilcilerinden bir talebimiz var. Önümüzdeki dönemde Türkiye'nin otomotiv sanayisi cirosunu ikiye katlamanızı istiyoruz. Bakanlık olarak bu konuda devletin atması gereken adımları tartışıyoruz, konuşuyoruz, bir çalışma yürütüyoruz. Bu çalışmayı sizlerle paylaşacağız ve arzumuz sizlerin alacağı tedbirler, atacağı adımlarla otomotiv sanayisi sektör ciromuzu ikiye katlamanızdır."

- "TÜRKİYE'DE ÜRETİLEN HER OTOMOBİL YERLİDİR"

Faruk Özlü, böylesine büyük bir mesafe almışken, ihracat rekorları kırmışken, her anlamda uygun bir iklim oluşmuşken, Türkiye'nin yerli otomobilini yapmasının kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Otomotiv sektörünün katettiği mesafenin en büyük motivasyon kaynakları olduğunu dile getiren Özlü, şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın büyük desteği ve himayesinde start verdiğimiz otomobil projemiz, büyüyen Türkiye'mize, sanayimize ve teknolojimize yeni bir sinerji katacak. Milletimizin sahiplendiği Türkiye'nin otomobili projesi, güncel teknolojinin sunduğu bütün yeniliklere cevap verecek nitelikte olacaktır.

Yanlış anlaşılmalara meydan vermemek için bir açıklamada bulunmak istiyorum. Türkiye'de üretilen her marka otomobil, Türkiye'de kurulu her fabrika bizim için yerlidir. Dolayısıyla bu konuda yanlış anlaşılmalara izin vermek istemeyiz. Türkiye ekonomisine katkı sunan, ihracat yapan, istihdam oluşturan bütün fabrikalarımız, teşebbüslerimizin üretimlerini yerli olarak değerlendiriyoruz."

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.