Bakan Selçuk'tan açıklama: Okullar kapanacak mı?

Bakan Selçuk'tan açıklama: Okullar kapanacak mı?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yüz yüze eğitim, okulların kapanması, yaz tatili ve koronavirüs salgınının seyrine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk CNN Türk'te "Okullar kapanacak mı?" sorusuna açıklık getirdi.

"Yerinde karar dönemi başladı. Bu bizim geçen sene mart ayında ortaya koyduğumuz 4 senaryodan dördüncüsüydü. Valilikler il hıfzıssıhha kurulları ileri ile ilgili kararları alıyorlar.

İlkokul seviyesinde yüzde 80’in biraz üstünde bir katılımımız söz konusu. Okul öncesinde biraz daha az yüzde 64 civarında ortaokullarında katılım oranı yüzde 76, liselerde de o civarda bir katılım olduğunu biliyoruz.

Bazı iller sınıf kademelerin kapatıyor. O yüzdende bu hafta bu işin farklılaşacağını düşünüyoruz. Açık olan okullardaki katılım oranı nedir gibi verileri paylaşacağız. Bizim risk haritasına bakıldığında hangi illerde hangi sınıflar düzeyler açılmalı kapanmalı gibi bir takım öngörülerimiz var.

8-12. sınıflar gibi sınıfların sınav dönemi nedeniyle fırsat eşitliğini sağlamak gibi bazı ilkesel tutumlarımız var. Ama ilin durumu neyi gerektirirse o ilde ihtiyaç duyduğunda valilik gözetiminde kararlar alınıyor. Bizde burada yerinde karar kavramı çerçevesinde hangi illerde ne oluyor takip ediyoruz" ifadelerini kullandı. 

 

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.