Bakan Soylu açıkladı! Maske yasağından sonra müzik yasağı da kalkıyor

Bakan Soylu açıkladı! Maske yasağından sonra müzik yasağı da kalkıyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın maske ve HES kodu zorunluluğunun kaldırıldığını duyurmasının ardından gece saat 24:00'ten sonra başlayan müzik yasağına ilişkin merak edilen haber İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan geldi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, müzik yasağının kaldırılmasına ilişkin açıklama yaptı. 'Kültür Bakanlığımız ve Sağlık Bakanlığımızla konuyu değerlendireceğiz.' dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Memur-Sen AKUT Ekibinin Tanıtım ve Akreditasyon Töreni'nde konuştu.

Cuma günü Türkiye genelindeki tüm okullarda bir tatbikat yapılacağını söyleyen Soylu, "Afet anlarında okullardan tahliye tatbikatımız var. Yarın tüm Türkiye'de tüm çocuklarımızı bir tatbikatla buluşturmuş olacağız" dedi.

Soylu ayrıca, "Önümüzdeki aylar içerisinde de bir Türkiye tatbikatı yapacağız. Biz bir afet bölgesiyiz, bunu hiçbir zaman unutmamalıyız" ifadelerini kullandı.

 

2021 yılının afet yönetimi eğitimi yılı ilan edildiğini hatırlayan Soylu şunları söyledi:

 

"Eğitimler verdik. Hepimiz biliyoruz ki teorik eğitimi, pratikle birleştirmek önemli. Bu nedenle 2022 yılında tatbikat yılı ilan ettik. Son 2 yılda karşılaştığımız afetlerdeki başarılarımızda bu bakış açısının öneminin olduğunu biliyoruz. 2021 yılının 3-4 ayını afetlerle geçirdik. Risk sadece terör değil, afetler de bir risk."


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.