Bakan Soylu açıkladı: Türkiye'den Suriye'ye 50 Bin adet ev! Erdoğan da 50 adet ev sözü verdi

Bakan Soylu açıkladı: Türkiye'den Suriye'ye 50 Bin adet ev! Erdoğan da 50 adet ev sözü verdi

Ankara'da 'İdlib' konulu istişare toplantısına katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İdlib'de yıl sonuna kadar 30 bin 785 briket ev taahhüdünü 50 bine çıkardıklarını söyledi. Toplantıya bağlanan Erdoğan da 50 adet ev sözü verdi.

Bakan Soylu, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığında (AFAD) düzenlenen 'Sivil Toplum Kuruluşları İdlib İstişare Toplantısı'na katıldı. Bakan Soylu, şu zamana kadar İdlib'de 10 bin 762 briket ev yapıldığını belirterek, hem kış şartları hem de salgın sürecinde çalışmalara ara verildiğini söyledi. Temmuz sonuna kadar 20 bin briket evi tamamlamayı hedeflediklerini belirten Bakan Soylu, "Yıl sonuna kadar 30 bin 785 taahhüdümüz vardı. Hedefi 50 bine çıkardık. İnşallah kış gelmeden 50 bin rakamı kardeşlerimize temin etmiş olacağız" dedi.

'GÖÇMENLERE TEK EL UZATAN ÜLKE TÜRKİYE'DİR' 

Bakan Soylu, 3.6 milyon Suriyelinin Türkiye'de yaşadığını, Türkiye'nin İdlib'de insanların sırtını dayayacağı duvarlar yaptığını bildirdi. Yurtlarından kaçan, evleri ellerinden alınan insanların son sığınma noktasının İdlib olduğunu söyleyen Soylu, "Göç edenlerin yüzde 81'i kadın ve çocuklardan oluşmaktadır. Mevcut kampanyada 1 milyon 146 bin 527 kişi yaşamaktadır. Bu insanlara umut olan, el uzatan tek ülke Türkiye'dir. Eğer Türkiye bu meseleye sırt çevirseydi, sınırlarını kapatıp bu insanlara el uzatmasaydı buralarda yaşanacakların utancı tüm dünyaya yeterdi" ifadesini kullandı.

 

soylu-013.jpg

 

'AVRUPA SIRT DÖNDÜ'

Bakan Soylu, İdlib'e yapılan yardımlara ilişkin şunları söyledi:

"İdlib kampanyası kapsamında 13 Ocak'tan bu yana 717 milyon 63 bin 102 lira toplandı. Bu büyük alicenaplıktır. Mazluma yapılmış yardımdır. Biz bölgeye petrol gözüyle bakmıyoruz. Elimizde petrol haritaları, terör örgütleriyle pazarlık yapmıyoruz. Briket evde hedefimiz 20 bindi. Cumhurbaşkanımız, 'Temmuz sonuna kadar bitirin' dedi. Kışa kadar bir talimat daha aldık, o da 50 bin. Onun da sebebi var. Avrupa briket evler konusunda destek olacağını söyledi ama ses gelmedi, her zaman ki gibi. Onun için Cumhurbaşkanımız 'kendi göbeğimizi kendimiz keselim' dedi. Onlar bin bir dereden su getiriyor. Bizim suyumuz bir dereden geliyor. Kendi göbeğimizi ikindimiz kesmek durumundayız. Maalesef Avrupa batı medeniyeti her zamanki gibi insanlara sırtını dönmüştür. Aramızdaki fark bu. Biz de onlara sırtını verecek duvar yapıyoruz. Bundan büyük şeref söz konusu değildir."

 

soylu3.jpg


SOYLU EŞİYLE BİRLİKTE 20 EV YAPTIRACAK

Öte yandan, toplantı devam ederken Bakan Soylu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayarak bilgi verdi. Soylu, bir briket evin maliyetinin ortalama 5 bin lira civarında olduğunu, eşiyle birlikte 20 ev yaptıracaklarını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, şu ana kadar İdlib bölgesinde konutlarla ilgili verilen mücade sebebiyle tebrik ederek, şunları söyledi:

 

soylu4.jpg

 

ERDOĞAN: 50 EV DE BİZDEN 

"Rabbim gayretinizi arttırsın. Hayırlarınızı kabul buyursun. Bugüne kadar sadece Suriye değil, nerede bir garip ezilen varsa bunların yanında bu millet yer aldı. İnşallah bundan sonra da bu millet yine aynı şekilde yer almaya devam edecektir. Şu anda komşumuz sınır boylarında bu verdiğimiz mücadelede de çok büyük önem arz ediyor. Konut hedefimizi süratle yaz mevsimi içerisinde gerçekleştirir, ondan sonra da buraya Suriyeli kardeşlerimizin yerleşmesini sağlayabilirsek inşallah kış mevsimine hiç olmazsa buralarda girme şansını, imkanını yakalarlar. Ondan sonra 50 bin konut hedefinin de üzerine çıkar orada bunları daha da artırırız. Şu anda Süleyman Bey'in 20 konut sözü var. Biz de şimdilik ilk hedefte inşallah 50 konut da biz söz vermiş olalım. Bu 50 konutumuzla biz de oraya inşallah katkıda bulunmuş olalım. Rabb'im bu kardeşlerimizi çektikleri bu çilelerden bir an önce kurtarmaya bizleri vesile eylesin."

BAKAN SOYLU: İDLİB İÇİN, MAZLUMLAR İÇİN DESTEĞİNİZİ BEKLİYORUZ 

Bakan Soylu, daha sonra ise Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı:

"İdlib’de, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla hedefimiz, 50.000 briket ev yapmak. Bu evlerin 10.762’si tamamlanmış durumda. Temmuz sonuna kadar 20 bin, Kış gelmeden de 50 bin briket evi tamamlamayı hedefliyoruz. İdlib için, mazlumlar için desteğinizi bekliyoruz."

 

soylu1-004.jpg

 

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.