Bakan Soylu açıkladı: Yurda giren kaçaklara yönelik tır ve taksi tedbiri

Bakan Soylu açıkladı: Yurda giren kaçaklara yönelik tır ve taksi tedbiri

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'Taksicilere yabancı yolcuların il dışı seyahat izin belgelerini kontrol yükümlülüğü getiriyoruz. Kaçak göçmeni ilden ile taşımaya kimse aracılık etmesin.' açıklamasında bulundu.

Türkiye'ye kaçak girenlerin iller arası taşınmasına ilişkin görüntülerin ortaya çıkmasının ardından İçişleri Bakanlığı'ndan yeni bir hamle geldi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Tır kasalarının brandalarını keserek içlerine kaçak yolcu alınmasına karşı tır parklarına kamera sistemi kurmayı tedbir olarak getiriyoruz. Taksicilere yabancı yolcuların il dışı seyahat izin belgelerini kontrol yükümlülüğü getiriyoruz" açıklamasında bulundu.

 

Süleyman Soylu'nun açıklaması şöyle:


"Taksilere ve tır parklarına yönelik yeni bir adım atıyoruz. Taksilerle il dışına yabancı taşınması halinde taksicilere il dışı seyahat izin belgelerinin kontrollü yükümlülüğünü getiriyoruz. Kaçak göçmeni bir ilden bir ile taşımaya kimse aracılık etmesin. Bunun için böyle bir yükümlülüğü bugün itibarıyla getiriyoruz.

Tır parklarına ilişkin bir tedbir de getiriyoruz. Burada tır kasalarının brandalarını keserek içine girme veya başka şekilde kaçak yolcu alma durumlarına karşın, tır ve kamyon parklarına kamera sistemleri kurmayı ve diğer güvenlik tedbirlerini alma tedbirlerini de getiriyoruz."


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.