Bakan Soylu, Düzce'deki depremzedelere yapılacak yardımları açıkladı

Bakan Soylu, Düzce'deki depremzedelere yapılacak yardımları açıkladı

Düzce'de yaşanan 5,9'luk deprem ile ilgili konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, depremzedelere yapılacak yardımlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

İçişleri Bakanı Soylu ve Çevre Şehircilik ve İklim değişikliği Bakanı Murat Kurum Düzce Valiliği'nde yapılan koordinasyon toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Bakan Soylu, açıklamasında yaralı sayısı hakkında bilgi verirken, depremde maddi zarara uğramış olan vatandaşlara yapılacak yardımlar hakkında bilgi verdi.

 

Bakan Soylu'nun açıklamaları şöyle:

 

'Depremde 93 vatandaşımız yaralandı, 6 kişinin tedavisi sürüyor. Gerekli temasları tetkikleri ve değerlendirmeleri yaptık. Atacağımız adımları belirlemeye çalıştık. Bu çerçeve içerisinde afete müdahale için toplam 3 bin 748 personel bu depremde görev aldılar ve halen almaya devam ediyor. 19 bölgede çadır alanları oluşturduk. Vatandaşlarımızı buralarda ve kapalı spor salonlarında misafir ediliyor. Şu ana kadar 20 bine yakın battaniye, 600'e yakın ısıtıcı dağıtıldı.

 

"AFAD BAŞKANLIĞIMIZ 16 MİLYON ÖDENEK GÖNDERDİ"

 

3 bin 450 hasar tespit talebinin 818'inin hasar tespiti yapıldı. Yarın da bir bu kadar daha tespit edilmiş olacak. Özellikle sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları çerçevesinde Aile Bakanlığımız 1 milyon, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 10 milyon, AFAD Başkanlığımız 16 milyon ödenek gönderdi. Burada vatandaşımız yalnız bırakmayacağız.

 

"90 BİN LİRA EŞYA, 30 BİN LİRA TAŞINMA YARDIMI GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ"

 

Ağır hasarlı konutlarımız var. Eğer eşyasını alamayacak durumdaysa 90 bin liraya kadar eşya yardımı sağlayacağız. Aynı zaman da 30 bin lira kira ve taşınma yardımı gerçekleştireceğiz. Ağır hasarlı konutlarda kiracılar varsa 15 bin lira taşınma yardımı sağlayacağız. Eşya hasarlarının da tazmini için de 5 bin liraya kadar karşılanmış olacak. Çatı hasarlarıyla ilgili de 5 bin lirada 15 bin liraya kadar karşılayacağız. Esnaflarımızı da yalnız bırakmayacağız. Diğer afetlerde de yaptığımız gibi onların da zararları ile ilgili de adımları gerçekleştirmiş olacağız.'

 

Bakan Kurum'un açıklamalarının detayları şu şekilde:

 

"Vatandaşımız ne ihtiyacı varsa yerinde tespit edip çözmek için çalışmalarımız sürdürüyoruz. Hasar gören tüm mahallerimizde ağır hasarlı binalarımızda gittik tespitlerimizi yaptık. Bir taraftan geçici barınma ve gıda ihtiyaçları giderilirken bir taraftan da hasar tespiti çalışmaları başlattık. Sahada 600'ü aşkın hasar tespit çalışması yürüten arkadaşımız var. Riskli gördüğümüz binalarda gerekli her türlü tespit yapılıyor. Bize gelen taleplerin büyük bir kısmını hallettik.

 

"71 BİNA AĞIR HASARLI OLARAK TESPİT EDİLDİ"

 

Toplamda 4 bin 316 binada hasar tespit çalışmalarımız yapıldı. Gölyaka'da 2 Merkez'de 4 olmak üzere 6 binamızı acil yıkılacak olarak belirledik. Cumayeri'nde 7 bina, 9 bağımsız bölüm, Kilimli'de 5 bina 9 bağımsız bölüm, Gölyaka'da 23 bina 42 bağımsız bölüm, Gümüşova'da 9 bina 16 bağımsız bölüm, merkezde 21 bina 31 bağımsız bölüm olmak üzere Düzce genelinde acil yıkılacak ve ağır hasarlı 71 bina ve 134 bağımsız bölüm tespit edildi."

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.