Bakan Soylu: Ekrem İmamoğlu beni aradı, yardım istedi 

Bakan Soylu: Ekrem İmamoğlu beni aradı, yardım istedi 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu İBB’deki terör soruşturmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Soylu, İmamoğlu'nun kendisini aradığını da söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, belediyelerde yürütülen terör soruşturmalarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

 

SALDIRI HAZIRLIĞINDAKİ 5 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ


Bakan Soylu, saldırı hazırlığındaki terör örgütü PKK üyesi 5 kişinin mühimmat ve patlayıcılarla birlikte Van’da yakalandığını açıkladı. Soylu, teröristlerin talimatı İran’dan aldıklarını söyledi.


Bakan Soylu’nun konuşmasından öne çıkanlar:

 

“Biraz önce İBB Başkanı’nın bu konudaki açıklamalarını hep beraber takip ettik. Elbetteki herkesin kendisini savunma hakkı vardır. Bu hem doğal bir haktır. Türkiye tam 40 yıldır terörle mücadele ediyor. 40 yıldır bu mücadele içinde ödediğimiz büyük bedeller var.

Dağdaki terörle mücadele ne kadar zorsa bu ondan biraz daha zordur. Doğu ve Güneydoğu’da PKK/KCK ile irtibatlı olduğu bilinen belediye başkanları açığa alındılar. FETÖ’den devlete sızanlar kamudan çıkarıldı.

Zorlu bir sürecin sonunda kamuyu çok büyük bir şekilde terör örgütünden arındırdık. Elbette sizde ben de biliyorum ki; kriptosu var, uykuya yatmış olanlar var… Biz bunların hepsini sökebilmek için büyük bir çaba ortaya koyuyoruz.

 

İMAMOĞLU: CHP BENİ SEVMİYOR

 

Eğer FETÖ ile iltisaklı belediyelerde gereğini yerine getirmemiş olsaydık bugün neler olurdu? Anayasa yetkisini kullandığımız için eleştirildik.

Bundan belli bir süre önce İmamoğlu saygılarını sunarak beni aramıştır. Bana belli bir konuda “CHP Genel Merkezi beni zaten sevmiyor, nolursunuz bana bu konuda yardımcısı olur musunuz?” diye bir ricası da olmuştur. Ama biz kanun ne gerekiyorsa onu yaptık.

O istihbarat elimizde olduğu için soruşturma izni verdik ve başladı. Sözde değer aileleri aldılar. Biz şehit ailelerini alıyoruz ya. Terör örgütü PKK’da elinde bulundurduğu belediyeler vasıtasıyla, dağda etkisiz hale getirilenlerin akrabalarını, kardeşini, ağabeyini gibi yakınlarını belediyelere alıyor. Biz bunları biliriz. Bunları, HDP’yi ve PKK’yı iyi takip ettiğimiz için, kayyum belediyelerinde operasyon yaptığımız için biliriz.

Biz bu soruşturmayı sadece İBB’ye yapmıyoruz.

 

‘BELEDİYELERE SÖZDE DEĞER AİLELERİ ALDILAR’


İstihbarat elimizde olduğu için soruşturma izni verdik ve başladı. Sözde değer aileleri aldılar. Biz şehit ailelerini alıyoruz ya. Terör örgütü PKK’da elinde bulundurduğu belediyeler vasıtasıyla, dağda etkisiz hale getirilenlerin akrabalarını, kardeşini, ağabeyi gibi yakınlarını belediyelere alıyor.

Biz bunları biliriz. Bunları, HDP’yi ve PKK’yı iyi takip ettiğimiz için, kayyum belediyelerinde operasyon yaptığımız için biliriz. İlişkiyi kiminle kurdunuz? Bu sözde değer ailelerini ben almadım diyememiştir. Tam tersi benim “Bulunduğum dönemde Anayasa Mahkemesi bunu iptal etti. Kanunlar şöyle geldi, böyle oldu. Onun için ben buradaki araştırmaları yapma görevi bana ait değil” diyor. Biz bu soruşturmayı sadece İBB’de yapmadık. Tüm belediyelerde yaptık, yapmaya devam ediyoruz.

 


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.