Bakan Soylu'dan çarpıcı açıklama! İBB'den 30 bin lira maaş alan gazeteciler var

Bakan Soylu'dan çarpıcı açıklama! İBB'den 30 bin lira maaş alan gazeteciler var

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) yönelik özel teftiş hakkında açıklamalarda bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, A Haber'de Melih Altınok'un sunuculuğunu yaptığı Sebep Sonuç programına katıldı. Bakan Soylu gündeme dair açıklamalarda bulundu.

 

Türkiye'nin terörle mücadelesine ilişkin konuşan Bakan Soylu, ABD ve AB'nin terörü meşrulaştırdığını söyledi:

 

- Esas problem bu; terörü bir meşruiyet alanı olarak dünya tarafından da dayatmaya çalışıyor. Amerika bunu yapıyor, Fransa bunu yapıyor, Avrupa bunu yapıyor. Tamamen bu meşruiyet alanını bize dayatmaya çalışıyorlar.

Bakan Soylu, İçişleri Bakanlığı tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) yönelik terörle iltisaklı personel çalıştırıldığı iddiasıyla ilgili başlatılan özel teftiş hakkında da konuştu.

 

''YPS'YE KARŞI ALARM DURUMUNDAYIZ''

 

Bakan Soylu, teftişte adı geçen ve KCK'nın 'Diyaneti' olarak nitelendirilen DİAYDER'in PKK'nın şehir yapılanması YPS ile bağlantılı olduğunu açıkladı:

 

- DİAYDER örgüt üyelerini İBB'de işe soktu. DİAYDER, YPS/PKK'yla bağlantılı. PKK'nın şehir yapılanması YPS'ye karşı alarm durumundayız. 2021'de 183 terör eylemi engellendi.

 

"İBB BAZI GAZETECİLERE 15-30 BİN LİRA MAAŞ VERİYOR"

 

Soylu, İBB'nin bazı gazetecilere  15 ila 30 bin lira maaş verdiğini belirtti:

 

- Diyorlar ki 'Adli sicil kaydı istedik temiz.' Ben İçişleri Bakanıyım neyin temiz olduğunu biliyorum. Millete yalan söylemeyin. Elinizde çok sosyal medya trolü olması sizi haklı çıkarmaz. Bazı gazetecilere maaş vermek sizi haklı çıkarmaz. Bazı gazetecilere her 15 bin lira maaş, bazı gazetecilere her ay 30 bin lira maaş bağlamak sizi haklı çıkarmaz. Kamu gücünü insanlar kendi ikballeri için kullanmazlar. Hukuka uymayan bir durum varsa müdahaleyle mükellefiz. İBB'nin bu personellerin geçmişini bilmeme ihtimali yok. Bizde bütün bilgi ve belgeler var.

 

"BİRÇOK BELEDİYEDE 2 BİN 32 SORUŞTURMA YAPILDI"

 

Söz konusu teftişin sadece CHP'li belediyelere özgü olmadığını ifade eden Bakan Soylu, İçişleri Bakanlığı'nın birçok belediyede 2 bin 32 soruşturma yaptığını da sözlerine ekledi.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.