Bakan Soylu'dan flaş DEAŞ çıkışı! "Senin teröristini nereme koyayım"

Bakan Soylu'dan flaş DEAŞ çıkışı! "Senin teröristini nereme koyayım"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ABD ve Avrupa'dan tutuklu IŞİD'lilerle ilgili gelen yorumları eleştirdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, tutuklu IŞİD'lilerle ilgili ABD ve Avrupa'dan gelen yorumlara sert tepki gösterdi.

Bakan Soylu 'Nereme koyayım senin teröristini. Nerede nasıl tutayım. Hadi bir müddet cezaevinde tuttum, çıkınca senin teröristine ben vatandaşlık mı vereyim?' dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'Biz hiçbir DEAŞ mensubunun oteli değiliz. Nereme koyayım senin teröristini. Nerede nasıl tutayım. Hadi bir müddet cezaevinde tuttum, çıkınca senin teröristine ben vatandaşlık mı vereyim?

Hangi ölçekte nerede bulundurmayı senin teröristini? Bu çatışma bölgelerinden üzerimize kalan ve dünyanın çözmesi gereken bir meseledir' dedi.

 

'GEREKLİ ADIMLAR ATILIYOR'

 

Yabancı ülke vatandaşlarının Fırat Kalkanı Harekatı bölgesine götürüldüğünü ve oradaki korunaklı cezaevlerinde tutulduğunu söyleyen Soylu, “Türk vatandaşı olanlarla, yabancı teröristlerle yaptığımız, çocuklarla ve kadınlarla yaptığımız mülakatlarımız var.

Göç İdaresi Genel Müdürlüğümüz ve ilgili terör birimlerimiz tarafından bunlarla mülakatlar yapılıyor ve savcılıklara teslim ediliyorlar. Savcılıklar, bunların terör örgütüyle ilgili bağına yönelik gerekli adımları atıyor. Tabii ki çocuklar için bu geçerli değil.” dedi.

Soylu, yabancı ülke vatandaşlarının bir müddet daha ilgili yerlerde gözetim altında tutulacağını, daha sonra ülkelerine gönderileceklerini belirtti.

Yabancı ülkelerin, DEAŞ mensuplarını vatandaşlıktan çıkarmak suretiyle kabul etmeme yoluna gittiğine dikkati çeken Soylu, “Bu sadece Hollanda’nın ortaya koyduğu süreç değil, İngiltere de yapıyor. İşin kolayını herkes bulmuş. DEAŞ’lı birisi olduğunda kendi vatandaşlığından çıkarıyor. Yani vatansız bir hale getiriyor. Ondan sonra bulunduğu ülkede onun herhangi bir yere gitmesi hususunda kendine ait bir sorumsuzluk ortaya koyuyor. Bu önümüzdeki günlerde bütün dünyada konuşulması gereken bir süreçtir. Biz kimsenin DEAŞ mensubunun oteli değiliz.” değerlendirmesinde bulundu.

Soylu, Türkiye’nin bu ülkelerle anlaşmalarına dikkati çekerek, şöyle konuştu:

“Bu anlaşmalarımızda özellikle bunların birbirine iade edilmeleri söz konusudur. ‘Ben vatandaşlıktan çıkardım, siz başınızın çaresine bakın’, bu bizim açımızdan kabul edilebilir değildir. Bu, aynı zamanda bir sorumsuzluktur. Ben ne yapayım senin teröristini, nerede, nasıl tutayım? Diyelim ki cezaevinde bir müddet tuttum. Adam cezaevinden çıktı. Senin teröristine ben vatandaşlık mı vereyim? Senin teröristini nerede bulundurayım veya hangi ülke tutsun? Bu, özellikle çatışma bölgelerinden üzerimize kalan ve dünyanın çözmesi gereken temel sorunlardan bir tanesidir. DEAŞ’lı yabancı ülke vatandaşlarını Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde tuttuktan sonra kendi ülkelerine geri göndereceğiz.”


 
 


siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.