Bakan Soylu'dan HDP'li Beştaş'ın ithamlarına sert cevap! 'Hesap vereceksiniz'

Bakan Soylu'dan HDP'li Beştaş'ın ithamlarına sert cevap! 'Hesap vereceksiniz'

Bütçe görüşmeleri esnasında Süleyman Soylu'yu kürt düşmanlığı ile suçlayan Meral Danış Beştaş, Soylu'dan "10 yaşındaki çocuğa kalaşnikof veren PKK ve HDP'dir. Hesap vereceksiniz" yanıtını aldı.

TBMM Genel Kurulu’nda İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 2021 Yılı Kesin Hesap Kanun Teklifleri ile 2023 Yılı Bütçe Kanun Teklifleri görüşülüyor. Milletvekillerinin konuşmaları devam ederken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve HDP grubu arasında gerginlik yaşandı.


BEŞTAŞ'TAN ÇİRKİN İTHAM


HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, kürsüde yaptığı konuşmada İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu ve Cumhur İttifakı'nı hedef alarak kürt düşmanlığıyla itham etti.

Beştaş, ''Kayyumlara ilişkin binlerce müfettiş hiçbir şey bulamadılar ama kendileri Kürt düşmanlığı üzerinden propaganda yapıyorlar. Kürt düşmanı oldukları ve kayyumlarla ilgili nasıl bir kumpas olduğunu bildiğimiz için buna zaten cevap vereceğiz.'' dedi.


BAKAN SOYLU'DAN ÇOK SERT CEVAP


Beştaş'ın ardından kürsüye çıkan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu HDP'li Beştaş'a çok sert bir cevap verdi.

 

İşte Soylu'nun HDP sıralarını çileden çıkartan o konuşması:

 

'Biraz önce TBMM'de hepimizin huzurunda hepimizi Kürt düşmanlığı ile suçlayan, ne dediğini bilmeyen, buradaki konuşmasının sadece PKK terör örgütünün tasvip edileceği düşüncesiyle hareket eden, ifade etmem gerekir ki, daha sıkıntılı sözler söylemem gerekir ki kendimi tutuyorum, bir hakaret ve iftira silsilesi ile karşı karşıya kaldık. Kürt düşmanı 10 yaşındaki çocuğa kalaşnikof veren PKK ve HDP'dir. Hiç masum gibi yapma, kimi kaçırdığını, annelerin sana nasıl bela ettiği bilinmektedir. Burada tülbent atan Remziye Tosun, PKK'nın kadro elemanıdır, devletin bütün kayıtlarında bu böyledir. Son 5 yılda 1230'un üzerinde Türkiye'ye teslim olan PKK terör örgütünden teröristler var. 'HDP bizi dağa gönderdi' dediler. Asıl hesabı siz vereceksiniz siz.'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ayrıca, kaçarken perukla yakalanan HDP'li Semra Güzel'e atıfta bulunarak Meral Danış Beştaş'a "Peruklarınızı takın, asıl PKK'nın çocukları sizsiniz." dedi.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.