Bakan Soylu'dan sevindiren açıklama: Koronada genel yayılım bitti

Bakan Soylu'dan sevindiren açıklama: Koronada genel yayılım bitti

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, koronavirüs salgınına ilişkin yaptığı açıklamada "81 ili takip ediyorum. Genel yayılım bitti. Bu sona erdi. Virüs etkisini kaybediyor" dedi.

Türkiye'nin koronavirüsle mücadelesi başarılı bir şekilde sürüyor. Vaka sayısındaki artış hızı istikrarlı bir düşüş eğiliminde. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Yenişafak yazarı Mehmet Acet'e konuştu, salgına ilişkin iyimser açıklamalarda bulundu.

GENEL YAYILIM BİTTİ

Soylu'nun sözlerini köşe yazısına taşıyan Acet'in, “Gidişat nasıl” şeklindeki sorusuna Soylu şu cevabı verdi:

“81 ili takip ediyorum. Genel yayılım bitti. Bu sona erdi. Virüs etkisini kaybediyor. Parça parça belli alanlarda, mesela bir cenazede 25 kişi çıkabiliyor ama genel yayılım bitti. Ben virüsün etkisini kaybettiğini düşünüyorum. Bu önemli ama biz tedbirlerimize devam edeceğiz.”

ELAZIĞ DEPREMİNDE ŞEHİR HASTANESİ BİZİ KURTARDI

Yazan Acet'in Soylu ile konuşmasında şehir hastaneleri de gündeme geldi. Acet, Elazığ depreminde uzun süre kentten ayrılmayan Soylu'nun o tecrübeden yola çıkarak, “Elazığ depreminde bizi şehir hastanesi kurtardı. Korona ile ilgileniyoruz ama deprem de etrafımızda dolanıyor” dediğini aktardı.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA GELDİ: O CÜMLE BAKANIMIZA AİT DEĞİL

İçişleri Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan açıklamada, “Bugün bir köşe yazısında geçen ‘Genel yayılım bitti ama tedbirlerimize devam edeceğiz’ cümlesi sayın bakanımıza ait değildir. Yazar ile telefonda yapılan sohbette bu ifadenin bazı uzmanların değerlendirmeleri olduğunun altı ısrarla çizilmiş ve bu sohbetin bir demeç olmaması vurgulanmıştır” denildi.

"GENEL YAYILIM BİTTİ" DEMEDİ

İçişleri Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği, yazılı bir açıklama yaparak bugün bir köşe yazısında geçen “Genel yayılım bitti ama tedbirlerimize devam edeceğiz“ ifadesinin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya ait olmadığını bildirdi. Söz konusu açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"HASSAS DÖNEMDE BÖYLE BİR YAKLAŞIM BAKANIMIZ TARAFINDAN KABUL EDİLEMEZ"

Bugün bir köşe yazısında geçen “Genel yayılım bitti ama tedbirlerimize devam edeceğiz“ cümlesi sayın bakanımıza ait değildir. Sayın yazar ile telefonda yapılan sohbette bu ifadenin bazı uzmanların değerlendirmeleri olduğunun altı ısrarla çizilmiş ve bu sohbetin bir demeç olmaması vurgulanmıştır. Pandemi ile mücadelede rehavetten uzak durulmasının sürekli ifade edildiği bu hassas dönemde, böyle bir söylem ve yaklaşım, Bakanımız tarafından asla kabul edilmemektir.

 

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.