Bakan Soylu’dan tarihi uyarı: Depremde İstanbul kilit olacak

Bakan Soylu’dan tarihi uyarı: Depremde İstanbul kilit olacak

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, olası bir İstanbul depremi konusunda vatandaşları uyardı ve "Olası bir İstanbul depreminde yollar tıkanacak, ambulanslar gidemeyecek, arama kurtarma ekiplerimiz mahallere ulaşamayacak, İstanbul kilit olacak" dedi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu İstanbul'da 17 Ağustos Anma Etkinliği ve AFAD Eğitim Merkezi Açılış Töreni'ne katıldı.

 

Törende konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 17 Ağustos depreminin Türkiye için bir milat olduğunu belirterek, bu tarihten sonra Türkiye'deki afet yönetim anlayışının tamamen değiştiğini kaydetti.

 

Bakan Soylu Türkiye'nin 17 Ağustos'tan aldığı dersle önüne bir yol haritası koyarak yoluna devam ettiğini söyledi.

 

Olası bir İstanbul depremi konusunda tüm hazırlıkları ve çalışmaları yaptıklarını vurgulayan Bakan Soylu, uyarılarda da bulundu ve şunları söyledi:

“Allah muhafaza İstanbul'da deprem olduğu zaman vatandaşlarımızın yapacağı ilk iş arabalarını alıp yollara çıkacak hem güvenli alana ulaşım, hem güvenli alanda araba içerisinde durmak için. Eğer böyle olursa eğer İstanbul yola çıkarsa korku ve endişe şudur ki yollar tıkanacak, ambulanslar gidemeyecek, arama kurtarma ekiplerimiz arama kurtarma mahallerine ulaşamayacak, İstanbul kilit olacak.

 

“DEPREM OLURSA TELEFONLARA SARILMAYIN”

Allahınızı severseniz deprem olduğu zaman cep telefonu ile konuşmayın, ya mesaj atın, ya internet tabanlı konuşun. Çünkü o hatlar arama kurtarma, ambulans, sağlık ekiplerine ve koordinasyon ekiplerine lazım. Kilitlendiği an adım atamayız. Ne olur özel araçla yollara çıkmayın. Hemen toplanma merkezlerine gidin. Toplanma merkezlerinde buluşun sonrasında biz müdahale edeceğiz. Herkes aracıya çıkarsa yolların tıkanacağız siz de biz de biliyoruz.

 

“EKİPLERİMİZ HAZIR”

İstanbul gibi deprem olan mahallere dışarıdan kimseyi alacağımızı düşünmesin. Yolları keseceğiz. Bizim vatandaşlarımıza getireceğiniz erzaktan ziyade yardım ve arama kurtarma ekiplerine ihtiyacımız var. Önce onları ulaştırmak lazım. Sağlık ekiplerimiz var. Tekirdağ, Kırklareli, Sakarya, Kocaeli, Bilecik bu ellerde planlamalarımız var. Hazır bekleyen ve İstanbul'da deprem olduğu zaman kendi görevini bilen ekiplerimiz var”

 

LÜTFEN BU LİNKİMİZİ TIKLAYARAK YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.