Bakan Tekin duyurdu! Okullarda cep telefonu kararı

Bakan Tekin duyurdu! Okullarda cep telefonu kararı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğrencilerin cep telefonlarını derse girmeden teslim edeceklerini, öğretmenlerin de kötü örnek olmamaları adına sınıfa telefonla girmeyeceğini de açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğrencilerin cep telefonlarını derse girmeden teslim edeceklerini, öğretmenlerin de kötü örnek olmamaları adına sınıfa telefonla girmeyeceğini bildirdi.

Milli Eğitim Bakanı Tekin, Anadolu Ajansı Editör Masası’nda soruları yanıtladı.

 

Tekin'in açıklamalarından satır başları şöyle:

 

Özel okullarla yaptığımız istişarelerde servis ve yemek ücretlerinde kamuoyunu rahatsız edecek artışlar yapmamalarının garantisini aldık.

Okul devamları ve sınıf tekrarı konusunda ısrarcıyız. Bunun eğitim öğretim sürecini sekteye uğratan sorunlardan olduğunu düşünüyoruz. Yönetmeliğimiz yayın sürecinde...


ÖZEL OKULLARDAKİ SERVİS VE YEMEK FİYATLARI


Okullarda ne kayıt ücreti ne bağış zorunluluğu var. Bu konuda velileri zorlayanları hem hukuk hem de sözlü olarak uyarıyoruz.

Bütün özel öğretim kurslarına QR kodla kimlik tanımlaması yaptık, velilerimiz bu kodları okutarak izinli olup olmadıklarını rahatlıkla görebilir.

 

ÖĞRETMEN ATAMALARI


Ekim sonunda öğretmen alım takvimimizi, branş bazlı ilan edip bahar eğitim öğretim yılı başlarken yeni arkadaşları ailemize dahil etmeyi planlıyoruz.

 

ÖĞRETMENLER ÖNLÜK GİYECEK Mİ?


Bakan Tekin’e öğretmenlerin yeni eğitim-öğretim döneminde önlük giyip giymeyeceği soruldu. Tavsiye kararında bulunduklarını, bir zorunluluk getirmediklerini söyleyen Bakan, “Şu anda önlük modeli tasarlanıyor. Öğretmenler önlük giyerse memnun olacağız.” dedi.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.