Bakan Varank'tan KOBİ'lere destek müjdesi! İlk etapta 250 milyon

Bakan Varank'tan KOBİ'lere destek müjdesi! İlk etapta 250 milyon

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan KOBİ’lere müjde geldi. Mustafa Varank yaptığı açıklamayla, akıllı dijital teknolojileri geliştiren KOBİ’lere 250 milyon lira destek verileceğini açıkladı.

Bakan Mustafa Varank, akıllı dijital teknolojiler geliştiren KOBİ’lere uygulama ve ticarileştirme desteğinin verileceğini duyurdu. KOBİ’lere verilecek bu destek için bütçe, ilk aşamada 250 milyon lira olarak belirlendi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, sanayinin küresel ölçekte rekabet edebilmesi için önemli hususlardan birinin akıllı dijital teknolojiler olduğunu söyledi.

KOBİ’lere bu alanda ilk kez destek vereceklerini söyleyen Varank, dijital teknolojilerin yerli üretimi ve ticarileşmesi için güçlü bir dijital ekosistem oluşturmayı hedeflediklerini belirtti.

Açık kaynak kodlu yazılımların kullanımının teşvik edilmesiyle yaygınlaştırılmasının hedeflendiği projede, bütçenin ilk aşamada 250 milyon lira olarak belirlendiği açıklandı.

Mustafa Varank, teknoloji geliştirici KOBİ’lere yönelik destek kapsamında işletme başına 300 bin lirası geri ödemesiz, 350 bin lirası ise teminat karşılığı geri ödemeli olarak toplamda 650 bin TL’ye kadar destek vereceklerini söyledi.

Bakan Varank, edinecekleri teknolojiyi yerli firmalaradan karşılayan KOBİ’lerin, değerlendirme sürecinde önemli bir avantaja sahip olduğunu belirtti.

Ayrıca, kamu kurumlarının desteğiyle projesini tamamlamış veya teknoloji geliştirme bölgesi ya da Ar-Ge merkezlerinde projelerini nihayete erdirmiş olan yerli teknoloji geliştiricisi KOBİ’ler, doğrudan ticarileştirme amaçlı proje desteği alabilecek.

Açık kaynak kodlu yazılımları içeren proje başvurularının öncelikli değerlendirileceğini vurgulayan Varank, gençleri bu alanda yoğunlaşmaları için motive etmek istediklerini söyledi.

Desteklenecek projelerin seçiminin yarışma usulüyle yapılacağı ifade edilirken, KOSGEB’in sitesinden başvuruların çevrimiçi olarak yapılabileceği aktarıldı. Başvuru sonrasında eksiği olmayan KOBİ’lerin projeleri seçici kurullar tarafından puanlanacak. Uygun bulunan projeler arasında yapılan puan sıralaması sonucu, en yüksek puandan başlamak kaydıyla desteklenecek projeler tespit edilecek ve belirlenen bütçe kapsamında desteklenecek.

KOBİ’LER HANGİ ALANLARDA BAŞVURU YAPABİLECEKLER?

Akıllı dijital teknolojilerle ilgili ürün ve çözüm geliştirmiş ve ürün aşamasına gelmiş KOBİ’ler ile akıllı dijital teknolojileri üretim süreçlerine uyarlamak isteyen KOBİ’ler, “Büyük Verinin Analitik Yöntemlerle İşlenmesi ve İmalat Sanayinde Kullanımı”, “İmalat Sanayinde Nesnelerin İnterneti”, “İmalat Sanayinde Akıllı Sensör Teknolojileri”, İmalat Sanayinde Otonom Robot Teknolojileri “Yapay Zekaya Dayalı Siber Fiziksel Akıllı Fabrika Sistem ve Bileşenleri” ve “İmalat Sanayinde Siber Güvenlik” alanlarında proje sunabilecekler.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.