Bakan yanıtladı: Ekim'de emeklilere zam gelecek mi?

Bakan yanıtladı: Ekim'de emeklilere zam gelecek mi?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Ekim ayında emekli maaşına zam yapılıp yapılmayacağına yönelik bir soruya tek cümlelik yanıt verdi.

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonunun (TİSK) düzenlediği Çalışma Hayatı İstişare Toplantısı'nda yaptığı konuşmada Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Enflasyonun getirmiş olduğu yükü azaltmak hepimizin ortak hedefidir. Dolayısıyla yıl sonunda asgari ücrette bu yükü hafifletmek adına önemli bir gündemimiz olduğunu da sizinle paylaşmak isterim. Gerek sizlerle gerek işçilerimizin temsilcisi konumundaki konfederasyonlarla istişare içinde olacağız. Bu süreçte de karşılıklı anlayış ve işbirliğini teşvik etmeye davet edeceğiz." diye konuştu.

İşverenler ile işçilerin aynı gemide yol aldığını dile getiren Işıkhan, "Her iki taraf da ülkemizin refahına katkı sağlamak için önemli rolleri yerine getirmektedir. Bu nedenle gelecekteki zorlukları aşmak ve ekonomik istikrarı sürdürmek için birlikte çalışmamız ve içinde bulunduğumuz koşulların özellikle sabit gelirli çalışanlar açısından ne denli zor olduğunu da dikkate almamız gerektiğini sizlerle paylaşmak isterim." ifadelerini kullandı.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, yeni yılda geçerli olacak asgari ücreti belirlemek üzere Aralık ayında toplanacak.

Bakan Vedat Işıkhan, program için salona girişte gazetecilerin 'Emeklilere Ekim ayında bir müjde gelir mi?' sorusuna "Çalışmalarımız devam ediyor" diye karşılık verdi.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.