Bakan Zehra Zümrüt Selçuk açıkladı! Türkiye'de yoksulluk sorun değilmiş...

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk açıkladı! Türkiye'de yoksulluk sorun değilmiş...

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Türkiye'de yoksulluğun sorun olmaktan çıktığını söyledi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın 2021 Yılı Bütçe Teklifi görüşmelerinde muhalefet, yoksulluk intiharlarını gündeme getirdi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, aşırı yoksulluk ve yoksulluk sorunlarının geride kaldığını iddia etti.

 

'YOKSULLUK TÜRKİYE İÇİN SORUN DEĞİL'

 

Samsun’da önceki gün bir eline iş, bir eline de aş yazarak kendisini asan vatandaş hakkındaki soruları yanıtlamayan Selçuk, bunun yerine, “Yoksulluk, özellikle aşırı yoksulluk, uluslararası dokümanlarda da ifade edildiği gibi artık Türkiye için sorun olmaktan kalktı. Refahı paylaşmayı ve bu süreçteki acil durumlarda vatandaşlarımızın yanında olmayı hedefleyen bir sosyal yardımı önemsiyoruz” dedi.

 

SAYIŞTAY’IN O RAPORUNU YALANLADI

 

Sayıştay’ın denetim raporlarında yer alan usulsüzlük bulgularına da değinen Bakan Selçuk, “Hak etmeyen kişilere engelli aylığı ödendiği” tespitini yalanladı.

Bakan Selçuk, Sayıştay’a göre son iki yılda 1 milyar TL’yi geride bırakan usulsüz ödeme tespitinin raporların eşleştirilmesinde yaşanan sorunlar nedeniyle ortaya çıktığını öne sürdü.

Selçuk, “Sağlık Bakanlığı ile sistemleri entegre ediyoruz. 1976 yılından beri ödeniyor engelli aylıkları. Evde bakım da 2006 yılından beri ödenmekte. Raporları eşleştiriyoruz. Yeni başlayan bir sistem” savunmasını yaptı.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.