Bakan Zeybekçi'den flaş ödül yorumu: Geçmiş şeyler bunlar!

Bakan Zeybekçi'den flaş ödül yorumu: Geçmiş şeyler bunlar!

Geçmişte Reza Zarrab’a ödül veren Ekonomi Bakanı Zeybekçi kendisine sorulan soruya böyle cevap verdi.

Gazete Habertürk'ten Kübra Par'ın sorularını cevaplayan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Reza Zarrab’a verdiği “ödül” için, "Bizim için geçmiş bir meseledir" dedi.

Zeybekci'yle yapılan röportajın ilgili kısmı şöyle:

"- Gözler bir yandan da ABD’de Reza Zar­rab’ın tanık olarak dinlendiği Hakan Atilla dava­sında. Zarrab, ihracat ödülünü sizin elinizden almıştı. Şimdi casus ilan edildi. Bu size ne hissettiriyor?

Türkiye’de bu mesele sağlıklı bir ortamda tartışılmıyor. Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin, ihracat ödülleri verilecekler listesini yapan ve bunu belirleyen kendileri olmuyor. İnsanlar bir performans gösteriyor ve bu listeye giriyorlar. Biz de o ödül töreninde önümüze getirilen ödülü verdik.

“GEÇMİŞ, KONUŞULMAMASI GEREKEN ŞEYLER”

- Siz, Zarrab’ın bir televizyon programında “Cari açığın yüzde 15’ini tek başıma kapattım” sözüne tepki göstermiş­tiniz. Televizyonlara çıkarılması, böyle laflar etmesine göz yumulması, ödüller verilmesi... Bugünden bakınca “Zar­rab’ın o dönem yüceltilmesi hataydı” diyor musunuz?”

Şimdi bunları tartışmaya devam etmek de aynı şey değil mi? Böyle şeylere hiçbir zaman itibar etmiyoruz. Bizim için de geçmiş, konuşulmaması gereken şeylerdir."

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.