Bakan’dan açıklama! Plastik poşet kullanımı ne kadar azaldı?

Bakan’dan açıklama! Plastik poşet kullanımı ne kadar azaldı?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yaptığı açıklamaya göre plastik poşet kullanımının yüzde 70 oranında azaldığını söyledi. Kurum, hedefin yüzde 90 olduğunu belirtti..

AKP’nin seçim çalışmaları kapsamında Bolu’da İzzet Baysal Caddesi’ndeki iş yerlerini ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, plastik poşet kullanımında ciddi bir düşüş olduğunu açıkladı. 

Vatandaşlara bez torba dağıtan Bakan Kurum, AKP’ye ait seçim çadırını da ziyaret etti. 

Bez torba dağıtımının ardından açıklamada bulunan Bakan Murat Kurum, yıl başından itibaren ücretli olan plastik poşet kullanımının kişi başı 440 olan kullanım sayısının, yüzde 70 oranında düştüğünü söyledi. Vatandaşa duyarlılıkları nedeniyle teşekkür eden Kurum, “Hedefimiz yüzde 90 oranında plastik poşet kullanımını azaltmak” dedi.

Uygulamanın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan ‘Sıfır atık’ projesi ile pekiştirileceğini ifade eden Kurum, 2021 yılında depozito uygulamasının başlayacağını, şehir meydanlarında cam, metal, plastik ve şişelerin atılabileceği, geri dönüşümünden kontör yüklenebilecek, belediye otobüslerinde para ve bilet olarak geri dönecek uygulamaların da yaygınlaşacağını açıkladı.

Ayrıca yıllık 20 milyar lira tasarruf ve 100 bin kişiye doğrudan istihdam öngörüldüğünü de sözlerine ekledi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.