Bakandan müjde! 24 Kasım'dan itibaren ücretsiz

Bakandan müjde! 24 Kasım'dan itibaren ücretsiz

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, müze kültüründe uzaklaşılmaya başlandığını belirterek müjdeyi verdi.İşte detaylar;

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kültür ve Turizm ile Milli Eğitim bakanlıkları arasında 'Mesleki ve Teknik Eğitimi Geliştirme' ve 'Geleneksel Türk Sanatlarını Gelecek Nesillere Aktarma ve Yaşatma' alanlarındaki iş birliği protokolünün Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Başöğretmen Salonu'ndaki imza törenine katıldı.

Buradaki konuşmasında, müze kültüründe uzaklaşılmaya başlandığını, buna karşın müzeleri tekrar sevdirmek gerektiğini belirten Ersoy, şunları söyledi:

'Bunun en kolay yolu küçük yaştan itibaren bu sevgiyi kazandırabilmemiz. Milli Eğitim Bakanlığımız bize destek veriyor, seçmeli müze derslerinin sayısını artırıyor. Biz de belli başlı müzelerde onların ders görebilecekleri sınıflarla gerekli ortamı hazırlayacağız. Öğrencilere müzeleri sevdirmenin yolu öğretmenlerden geçiyor. Biz bakanlık olarak özür diliyoruz, Bakanlık olarak bugüne kadar atlamışsız. 24 Kasım Öğretmen Günü'nden itibaren biz bir hediye vermek istiyoruz. Gerekli alt yapı yazılımlarını düzelteceğiz ve o tarihten itibaren öğretmenlerimiz Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı müzelere ücretsiz giriş yapabilecekler.'

'Mesleki ve Teknik Eğitimi Geliştirme' protokolü sayesinde meslek liselerinin ilgili sektörlerin ihtiyaçlarına gerçekten cevap verecek biçimde yapılandırılacağını bildiren Ersoy, 'Bununla ilgili çok güzel bir çalışma oldu. Açıkçası bizim umduğumuzdan daha iyi oldu.' dedi.

Bunun üzerine Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk araya girerek, 'Bürokratlar çalıştı değil mi? Çok ilginç değil mi? Sizce de' ifadeleri kullandı.

Selçuk'un bu sözleri salondakiler tarafından alkışlandı.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.