Bakandan Münbiç açıklaması! Anlaşmaya varıldı mı?

Bakandan Münbiç açıklaması! Anlaşmaya varıldı mı?

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu flaş Münbiç açıklamasında bulundu. ABD ile Münbiç konusunda anlaşmaya varıldı mı? İşte sıcak gelişmenin ayrıntıları;

Amerika Birleşik Devleti ile Münbiç konusunda anlaşmaya varıldı mı? Bu sorunun cevabını Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu az önce basın mensuplarına yaptığı açıklamada verdi.

PKK/YPG/PYD terör örgütünün Münbiç’teki varlığı Türkiye ile Amerika Birleşik Devleti’nin arasında yeni bir krizin yaşanmasına neden oldu.

Amerika’dan son dakika ‘SAVAŞ’ açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD ile gerçekleştirilen Münbiç görüşmelerine ilişkin, "ABD ile Münbiç konusunda bir anlayışa vardık, anlaşmaya demedik" ifadelerini kullandı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'nin eski Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ile dün gerçekleştirdiği telefon görüşmesi hakkında,  "İnsani bir görüşmeydi, kendisine bu süreçteki işbirliği için teşekkür ettim, bundan sonraki hayatında başarılar diledim" şeklinde konuştu.

Tüm kavga bunun üzerine! Türkiye'yi NATO'dan atacaklar

KARŞIMIZDA NE YAPTIĞINI BİLMEYEN BİR AB VAR

Çavuşoğlu AB ile gerçekleştirilecek Varna görüşmeleri için şunları söyledi;

"Brüksel'de yaptığımız görüşmelerde en son bir yol haritası belirlemiştik AB ile. Olumlu adımlar da atıldı, adım atılmayan konular da oldu. Gerçekçi olmamız gerekiyor. iki tarafta birbirinden beklenti içindeyken nelerin olup, nelerin olmayacağını bilmeleri gerekiyor. Biz herhangi bir ayrımcılık istemiyoruz. Müzakere süreci ile ilgili şuan bir beklentimiz yok. AB'nin takındığı tavırdan dolayı bir beklenti içinde değiliz. Ne yaptığını, ne istediğini bilmeyen bir AB var. AB'nin politikalarını gözden geçirmesi gerektiğini söyledik.

ABD İLE MÜNBİÇ GÖRÜŞMESİ

Anlaşmaya vardık sözünü netliğe kavuşturmak gerekiyor. Bir anlayışa vardık diyoruz. Suriye'nin özellikle Münbiç ve Fırat'ın doğusunun huzura kavuşması. Anlayışa vardık, anlaşmaya vardık demedik. Basınımız öyle bir şey söylüyor ki. O zaman anlaşmaya vardıysak komisyon çalışmasını niye yapacağız.  PKK'nın buradan çekilmesi gerekiyor. Şimdi müsteşarımızı gönderiyoruz, eğer mütabakata varırsak o zaman anlaşma olur.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.