Bakan’dan şok suçlama: Erdoğan’ın talimatıyla tutuklandı

Bakan’dan şok suçlama: Erdoğan’ın talimatıyla tutuklandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında çok konuşulacak bir açıklama yapıldı. Savunma Bakanı, iki Yunan askerinin Erdoğan’ın talimatının ardından tutuklandığını söyledi. İşte ayrıntılar;

Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos yine çok konuşulacak açıklamalarda bulundu.

Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan 2 Yunan askeri hakkında konuşan Bakan Kammenos, Erdoğan’ın talimatının ardından askerlerinin tutuklandığını ifade etti.

Antenna Televizyonu'na konuşan Kammenos askerler için, "Yunanistan'a firar eden 8 darbeci askerle takas edilmeleri amacıyla, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla yakalandılar" ifadelerini kullandı.

Kammenos, daha önce de bu yönde açıklamalarda bulunmuştu. Ancak ilk kez doğrudan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı suçladı. Meriç'teki sınırı "kaçak göçmenlerin izlerini takip ederken 150 metre geçtiklerini" kabul eden iki askeri, aynı bölgedeki Türk askerlerince yakalanarak Edirne Cezaevi'ne gönderilmişlerdi.

Panos Kammenos, ilk açıklamalarında 2 Yunan askerinin Türkiye tarafından "rehin" alındıklarını söylemişti.

Her ay başında "yargı gününe kadar tahliye edilmeleri" başvuruları reddedilen askerler 5 aydır Edirne Cezaevi'nde tutuklu. Yunanistan'da, Savunma Bakanı'nın son açıklamasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ilk kez doğrudan suçlayarak, iki ülke arasındaki söz düellosunu yeniden artıracağı şeklinde yorumlar yapılıyor.

siyasetcafe.com

mhp-kanun-teklifi.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.