Bakanı  Zeybekçi, ‘OHAL’in bir an önce kalkmasını bekliyoruz’

Bakanı Zeybekçi, ‘OHAL’in bir an önce kalkmasını bekliyoruz’

Ekonomi Bakanı Zeybekçi, OHAL’i gerektiren şartlar henüz ortadan kalkmamıştır, bunun bir an önce kalkmasını bekliyoruz, talep ediyoruz. Çünkü olağanüstü halin devam etmesi, Türkiye gibi, global bir ekonomisi olan, dünya devleti olan ülkeye uygun değildir.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, ekonomi yönetiminin maliye-finansman” ve “reel ekonomi” diye ikiye ayrılarak yeni bir yapılanmaya gidilmesi gerektiğini söyledi.

Zeybekci, bakanlığının TBMM Plan Bütçe Komisyonu’ndaki bütçe görüşmelerinde ekonomi yönetiminin yeniden yapılandırılması gerektiğini dile getirdi. “Ekonomi yönetiminde karışıklık değil ama çokluk var. Buna Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı da dahil” diyen Zeybekci, ekonomi yönetiminin “maliye-finansman” ve “reel ekonomi” diye ikiye ayrılarak yeni bir yapılanmaya gidilmesi gerektiğini söyledi. Zeybekci, “Çünkü ne kadar çok bakanlık olursa o kadar çok koruma refleksi ortaya çıkıyor. Cumhurbaşkanlığı sistemiyle böyle olacaktır” diye konuştu.

Milletvekillerinin sorularını cevaplayan Zeybekci, olağanüstü halin kalkması gerektiğini vurgulayarak, “Olağanüstü hali (OHAL) gerektiren şartlar henüz ortadan kalkmamıştır, bunun bir an önce kalkmasını bekliyoruz, talep ediyoruz. Çünkü olağanüstü halin devam etmesi, Türkiye gibi, global bir ekonomisi olan, dünya devleti olan ülkeye uygun değildir. Bir an önce OHAL gereklilikleri ve OHAL kalkmalı” diye konuştu.

siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.