Bakanların fezlekeleri internete düştü!

Bakanların fezlekeleri internete düştü!

CHP'nin Meclis'i olağanüstü toplantıya çağırdığı 4 eski bakan hakkındaki fezlekeler internete düştü.

CHP'nin Meclis'i olağanüstü toplantıya çağırdığı 4 eski bakan hakkındaki fezlekeler internetnete düştü. İlginç olan ise Meclis'te fezlekelerin sadece üst başlığının okunacağının ortaya çıkmasından sonra belgelerin tamamının internetten servise konulması oldu. 


CHP dün 132 milletvekilinin imzasıyla 4 eski bakan hakkındaki fezlekelerin okunması ve genel görüşme açılması için TBMM'nin 18 Mart Salı günü saat 15.00'te toplanmasını öngören dilekçeyi Meclis Başkanlığına vermişti. 

GİZLİ KALACAKTI

Meclisin olağanüstü toplandığı gün fezlekelerin sadece üst yazısı okunacak ve detaylar gizli kalacaktı. Bunun sebebi ise Ceza Muhakemeleri Kanunu'nun 157. maddesiydi. 

Bu maddeye göre, hazırlık soruşturması gizli yürütülüyor. Gizlilik ancak iddianamenin mahkemede kabul edilmesiyle kalkabiliyor. Haliyle Meclis'te kanun gereği fezlekelerin içeriği okunamayacaktı. 

HEMEN SERVİS EDİLDİ

Fezlekelerin içeriğinin gizli kalacağı haberleri çıkınca haramzadeler isimli hesap devreye sokuldu. Ses kayıtları yayınlaması ile bilinen hesaptan bu kez 4 eski bakan hakkındaki fezlekelerin tam metni servis edildi. 

4 ESKİ BAKANIN FEZLEKESİ

17 Aralık operasyonu sonrasında hazırlanan fezlekeler 4 eski bakan hakkında. Bu isimler şunlar;
Zafer Çağlayan
Erdoğan Bayraktar
Muammer Güler
Egemen Bağış

FEZLEKELERDE NELER VAR? 

İnternete düşen fezlekelerde 4 bakan rüşvet almakla itham ediliyor. Çağlayan, Güler ve Bağış’ın dosyası tek fezlekede, Bayraktar’ın dosyası ise ayrı bir fezlekede düzenlenmiş.

Fezlekelerde şu iddialar var;

Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan: 28 kez toplam 52 milyon dolar rüşvet almak. Suç işlemek için örgüt kurmak, sahte belgelerle ihracat, Kaçakçılık Yasası’na muhalefet.

Eski İçişleri Bakanı Muammer Güler: 10 kez toplam 10 milyon dolarlık rüşvet almak, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, nüfuz suiistimali, suçluları kayırmak.

Eski AB Bakanı Egemen Bağış: 3 kez 1.5 milyon dolarlık rüşvet almak.

Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar : İnşaat şirketi sahipleri olan ünlü işadamlarına kolaylıklar sağladığına yönelik ithamlar var.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.